A fejlesztők bejelentették, hogy elkészültek a Horizon folytatásával, aminek örömére végre azt is megmutatták, hogyan fog futni a játék a régebbi konzolgeneráción.

Már a küszöbön a Horizon: Forbidden West megjelenése, ami az első olyan nagyobb volumenű exkluzív lett volna, ami bevezeti a PlaySation játékosokat az újabb generációba. A chiphiány azonban közbeszólt, így a Sony tervei is módosultak, ami ez esetben azt jelenti, hogy Aloy eredetileg PS5-re szánt poszt-apokaliptikus kalandja PS4-en is folytatódik.

Ami furcsa lehet, hiszen azt hihettük sokan, hogy a dolognak technológiai akadályai vannak, de mint kiderült, erről szó sincs. Méghozzá olyannyira nincs, hogy a zseniális játékért felelős Guerilla Games fejlesztői most büszkén mutatják meg, hogy miként fest és fut a Horizon 2 a régebbi konzolgeneráción.

Ha PS4-en játszanád, akkor egy percig se aggódj! – üzeni a Sony.

A játékmenetet az aranylemezre kerülés örömhírével együtt osztották meg, ami ez esetben azt jelenti, hogy a fejlesztők már az első napi javításon, az esetleges hibák kikalapálásán munkálkodnak. Bár ahogyan elnézzük, joggal remélhetünk egy sima, problémamentes megjelenést, a Horizon második felvonása ugyanis csodásan fut a PS4 erősebbik változatán is.

Persze a legtökéletesebb élményt a PS5 tulajok fogják kapni, azért a PS4-es verzióval sem fogták vissza magukat a fejlesztők. A látható különbség a nyilvánvalón túl nem nagyon terjed: PS4 Prón alacsonyabb a képkockaszám, kisebb a felbontás és az effekteken is visszább csavartak, de még így is azt kell mondjuk, hogy HÚÚÚÚÚHA!

Elméletileg hasonlóan pazar minőségre kell számítsunk az alap PS4 gépeken is, amit okulva a történelemből hiszünk majd, ha látunk. Mindenesetre az eddig mutatottak alapján nincs miért kételkednünk, de a Sony belsős stúdiói is nyilván jól ismerik a platformok képességeit, így a játékot is tökéletesen hozzá tudták igazítani.

Megjelenés: február 18-án.

 

Új Horizon játékkal jelentették be a zseniálisnak ígérkező PS VR 2-t

https://leet.hu/streamplify

×