Az utóbbi hetekben alaposan megsínylette a Bitcoin, aminek az árfolyama több hónapos mélypontra került, most viszont jöhet a nagy visszatérés?

A Bitcoin számára a január maga volt a földi pokol, aminek olyan mértékben bezuhant az árfolyama, hogy a kriptovalutát a világon elsőként bevezető El Salvador konkrétan a gazdasági csőd szélére került miatta. Az elnökük persze egy percig sem csüggedt, és sok hívőhöz hasonlóan jól betárazott BTC-ből arra az eshetőségre, ha ismét kilőne az árfolyam.

Erre pedig egészen múlt hét péntekig, pontosabban február 4-ig kellett várni, amikor is a piacvezető digitális pénz értéke egyre magasabbra és magasabbra kapaszkodott. Ennek hatására a BTC áttörte a jeget, és ismét 40.000 dollár fölé került, majd 41-42.000 dollár között töltötte a hétvégét. Hétfőn azonban egy újabb kilövés következett, amitől rövid időre ismét átlépte a 45.000 dolláros lélektani határt. Ezután ugyan kissé visszahúzódott, de egyelőre stabilan tartja a 43.000 dolláros árfolyamot.

A Bitcoin árfolyamának alakulása az elmúlt 5 napban | Kép: Tradingview

A Bitcoin kilövése természetesen más kriptovalutákra is hatással volt, az Ether értéke például meghaladta a 3000 dollárt, de hasonló mértékű gyarapodást mutatott a Doge, a Binance Coin, a Cardano, a Solana és a Polkadot is, míg a népszerű mémdeviza Shiba Inu 20%-ot menetelt felfelé csak az elmúlt 24 órában.

A szakértők egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta az elmúlt napok hirtelen jött árfolyam kilövését, mindenesetre olyan tényezők is szerepet játszhattak, mint a Tesla, amelyről pont mostanság derült ki, hogy körülbelül 2 milliárd dollárt tart történetesen a Bitcoinban.

Ez a fajta mozgás a befektetőknek/kereskedőknek jó hír lehet ugyan, de az ellenzőknek annál inkább, akik újfent rámutathatnak a Bitcoin és az ahhoz hasonló kriptovaluták teljes kiszámíthatatlanságára. Hogy mi lesz a Bitcoin jövője, az még kérdéses, arra mindenesetre tökéletes, hogy közbeszédben tartsa a kriptót, amellyel az Európai Unió és Oroszország is aktívan elkezdett foglalkozni.

via – CNN Business, Tradingview

Egy fiatal srác bedrogozta és majdnem megölte az apját 124 millió forintnyi Bitcoinért

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×