Egy fiatal srác bedrogozta és majdnem megölte az apját 124 millió forintnyi Bitcoinért

Az apuka és a fia pár évvel korábban együtt kezdett befektetni a Bitcoinba, de a fiatal srác drogproblémái miatt az apa inkább egyedül folytatta. A paranoiássá váló fiú közben attól félt, hogy a faterja mindent el fog bukni.

0
 

Az apuka és a fia pár évvel korábban együtt kezdett befektetni a Bitcoinba, de a fiatal srác drogproblémái miatt az apa inkább egyedül folytatta. A paranoiássá váló fiú közben attól félt, hogy a faterja mindent el fog bukni.

Egy fiatal amerikai srác drogokkal és nyugtatókkal elkábította a saját édesapját, hogy el tudja lopni a digitális tárcájában tartott körülbelül 124 millió forintnak megfelelő mennyiségű bitcoinját – írta meg a The Washington Post. 

Az eset még tavaly történt, amikor a súlyos drogproblémákkal küszködő 24 éves Liam Ghershony elkeseredésében az apja teájába a nagy mennyiségű és erős hatóanyagú benzodiazepin port (Rivotril, Xanax) kevert. Ettől az idősebb Ghershony szinte pillanatok alatt eszméletét veszítette, így a fiú probléma nélkül léphetett be az apja telefonján a kétlépcsős azonosítással ellátott tárcába.

Miután bent volt, a saját számlájára 400.000 dollárnyi bitcoint, vagyis körülbelül 124 millió forintot utalt el, amely nagyobb részét egy másik kriptovalutára, Ethereumra váltotta át. 

Az eszméletlenül heverő apjára ezután egy Apple Watch-t rakott, hogy folyamatosan ellenőrizhesse az állapotát, majd elment. Az idősebb férfira két nappal később találtak rá Liam és egy aggódó barát bejelentésének köszönhetően úgy, ahogyan a fia hagyta: eszméletlenül a földön, teljesen kiszáradva, akut szervi működési zavarokkal, tulajdonképpen életveszélyes állapotban.

A bíróságon Liam azt állította, hogy nem állt szándékában az apját életveszélynek kitenni, és alapvetően nem rossz szándékból követte el a tettét. A srác állítólag a drogfüggősége miatt egyre paranoiásabbá vált, és a bitcoin árfolyamának zuhanása miatt attól tartott, hogy apja elveszíti a megtakarításait, amit korábban a együtt forgattak a kriptovalutába. Ezt nagyjából alátámasztja a helyszínen hagyott levele is, amiben bocsánatot kért és mesés nyugdíjt ígért neki.

Liam a tárgyaláson bűnösnek vallotta magát első fokú testi sértés vádjában, és egy egyezség keretében a büntetlen előéletére való tekintettel 125 napnyi börtönbüntetésre ítélték, majd két hónap drog- és mentálhigiénés elvonóra kellett mennie.

via – TWP, Futurism

Ez a kőkemény valóság: Az NFT-k 80%-a csalás és átverés – állítja az OpenSea

https://leet.hu/streamplify

×