És közben az emberek jelentős többsége azt sem tudja még, hogy mi fán terem az NFT.

A kriptovilágot hiába tartják sokan a jövőnek, jelenleg nem más, mint kegyetlen vadnyugat. Ezt kiválóan példázzák az NFT-k, amely technológiát úgy harangozták be, mint a digitális tartalmak valaha volt legnagyobb reformját. Most mégis úgy állunk, hogy az alkotók egyik legnagyobb problémája is, ugyanis az ellenőrizetlen körülmények szabad teret engednek a csalóknak, akik nem félnek lemásolni, vagy ellopni más tulajdonát.

Az egyik legnagyobb NFT-piactér, az OpenSea szerint nem is kicsi a baj, mivel a platformon ingyenesen előállított NFT-k 80 százaléka valamilyen spam, átverés és/vagy hamisítvány.

Az OpenSea mindezt azért osztotta meg, mert a felhasználók nehezményezték, hogy a platform bekorlátozta az ingyenes NFT-k készítését. Ezt a döntést végül a közösség nyomására visszavonták ugyan, de közben Twitteren próbálják elmagyarázni, hogy miért is nagy baj, hogy bárki szabadon készíthet ilyen tokeneket.

Az viszont egy másik kérdés, hogy a digitális alkotóművészek miért torpedózták meg az OpenSea korlátozását, ami valójában az ő érdekeit szolgálná. Az persze igaz, hogy így sokkal nehezebben tudnának elindulni a kezdő, kevésbé ismert művészek, de a valóságban ismertség nélkül nem is nagyon lehet pénzt csinálni az NFT-kkel.

Ezért is sok az olyan átverés, amelyben egy-egy nevesebb munkát/kollekciót hamisítanak meg, vagy másolják azt le teljesen. Az ingyenesség korlátozásával azonban nemcsak a feltörekvő művészek, hanem a csalók feltöltögetési kedvét is leszegnék, amely miatt egészen biztosan visszaesne az újonnan létrehozott NFT-k száma is.

Borítókép: Cointelegraph

Nem vicc, ez a valóság: Két NFT-s hamisító azon vitázik, melyikük az igazi csaló

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×