Az EA valóban csalódott a Battlefield 2042 eladásait tekintve, de ez nem jelenti azt, hogy a játékot ne játszaná senki. Na de hányan?

Mielőtt nagyon belemegyünk abba, hogy a Battlefield 2042-nek hány játékosa van jelenleg, szeretném leszögezni, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy – magyar közösségben is – sokan szeretik a játékot. Azt persze nehéz megtudni, hogy mekkora az aktivitás, de nem mindenki hagyta el a játékot. Az is fontos információ, hogy vannak olyan platformok (konzol, Origin stb.), aminek számadatai nem nyilvánosak, így csak a Steam statisztikákra hagyatkozhatunk. Ugyanakkor a Steam tendencia kiválóan mutatja az általános vélekedést a játékról.

De akkor hányan játszanak mostanában a Battlefield 2042-vel?

Természetesen a fentebb említett problémák miatt ezt nehéz megmondani, annyi viszont bizonyos, hogy a játék rengeteg problémája miatt nem sokan. Amikor megjelent, a játékot több mint 100 ezer játékos csapatta, mostanra viszont ez jelentősen lecsökkent. Ennek oka többek között az, hogy a játék tele van hibákkal, a frissítések pedig folyamatosan késnek. A játék első évadának megjelenését is nyárra halasztották.

Csak az egyértelműség kedvéért: nincs olyan adatgyűjtő oldal, amely minden platformot összevetve mutatná meg a játékosszámot. Így marad nekünk a Steam Charts, amely a PC-s játékosok egy részét jelenti.

A Steam Charts szerint a Battlefield 2042 átlagos játékosszáma az elmúlt 30 napban 6185 játékos volt. Amint az a képen is látható, az elmúlt hónapokban jelentősen esett a játékosszám, 60 majd 21 százalékokat. Persze lehetne azt mondani, hogy más platformon jobb a helyzet, de erősen megkérdőjelezhető, hogy máshol a játék tombolna.

A Battlefield 2042 november 19-i megjelenésének első hónapjában elérte a 100 ezres csúcsot, az első 30 nap után pedig 29 ezerre esett vissza. Érdekesség, hogy közben a Battlefield V lendületet kapott. Itt nem csak többen játszanak, de növekedés is tapasztalható.

 

Te még játszol a Battlefield 2042-vel? Elárulnád nekünk az okát?

Ennyit költünk játékra – Rekordbevétellel zárta 2021-et az Activision

 

https://leet.hu/termek/pulsar-pcmk-hotswap-tkl-80-barebone-iso-billentyuzet-feher-pcmk821w/

×