A számokat elnézve teljesen érthetőnek tűnik, hogy miért is fizetett a Microsoft 68.7 milliárd dollárt az Activision felvásárlásáért.

Amikor bejelentették az Activision felvásárlásáról szóló híreket, mindenki hitetlenkedve nézte a számokat. 68.7 milliárd dollár? Miért érne ennyit egy stúdió, még ha valóban népszerű játékok is tartoznak alá?! Nos, a választ a 2021-es pénzügyi jelentés hozta meg, mely alapján kiderül, milyen gyorsan térülhet meg a Microsoft befektetése.

2021-ben ugyanis rekordbevételekkel zárta az évet az Activision, az adók, járulékok, és mindenfajta kifizetés után 8.8 milliárd dolláros bevétel maradt a kasszában.

Ilyen ütemben a 68.7 milliárd dollárt pár év alatt be is hozza a befektetés. Sőt, ha a tendenciát nézzük, 2020-hoz képest majdnem 10%-kal több bevételt hozott 2021, szóval a következő években még ilyen jellegű növekedésre is számíthat a Microsoft.

A 2021-es pénzügyi jelentésből persze nem csak az összbevétel nagysága derült ki, hanem az is, mennyit költöttek Activision játékok mikrotranzakcióira a játékosok. Nem meglepő módon itt is rekord született, egy év alatt ugyanis

5.1 milliárd dollárt, átszámítva 1578 milliárd forintot költöttek el a játékosok in-game vásárlásokra.

A kimutatás sajnos nem tér ki játékokra lebontott statisztikákra, azt azonban megjegyzi: ha a Vanguard eladások nem dőltek volna be, még durvább rekordot hozott volna 2021. Figyelembe véve, hogy milyen tervekkel vágnak neki 2022-nek, hogy már most milyen játékokat ígértek be, könnyen összejöhet idén a 10 milliárdos összbevétel is!

Ez is érdekelhet!

Felzabálta a kutya a gamer játékait, de a Bethesda nem hagyta annyiban

 

https://leet.hu/streamplify

×