A PS5 2020 végén jelent meg, és azóta majdnem annyit adtak el belőle, mint a PS4-ből ugyanennyi idő alatt, a járvány és chiphiány ellenére.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Sony PlayStation 5 az elmúlt két év egyik legkeresettebb terméke. A koronavírus-járvány és a scalperek miatt kialakult készlethiány ellenére a Sony

több mint 17 millió PS5 konzolt adott el megjelenése óta.

A PlayStation 5 2020 novemberében jelent meg, ám még most is sokan vannak, akik nehezen jutnak hozzá. Persze már nem olyan vészes a helyzet, mint korábban. Friss jelentések szerint a Sony eddig 17,3 millió konzolt adott el annak megjelenése óta. Ezt a Sony Investor Relations oldalán tették közzé itt és itt.

A Sony emellett betekintést engedett abba is, hogy milyen bevételekre tettek szert. Annak ellenére, hogy a Sony bevételei csökkentek a 2020 decemberi negyedévhez képest, még így is nyereséges.

Nemrég a Sony bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárért felvásárolja a Bungie videojáték-stúdiót. A Bungie készítette a Halo franchise-t és az újabb Destiny sorozatot.

Bár az Activision felvásárlása után már temették volna a Sony-t és a PS5 konzolt, a Niko Partners vezető elemzője, Daniel Ahmad szerint a Sony további 2 millió PlayStation 5 konzolt szeretne leszállítani március előtt. Jim Ryan kijelentette, hogy a PlayStation Studios további felvásárlásokat tervez. Nem rossz dolog tehát mostanában PS5 tulajdonosnak lenni.

Ezt láttad már?

Pénztárcabarát megoldás érkezik? – Az AMD két új kártyával áll elő

 

https://leet.hu/?orderby=relevance&paged=1&s=arenaracer&post_type=product

×