Megérkezett az első válasz a japán óriástól.

Alig két héttel azután, hogy a Microsoft bejelentette az Activision-Blizzard felvásárlását, a Sony is beszállt az adok-kapokba. Hétfő 19:00 órakor robbant a bomba a közösségi oldalakon, több neves iparággal foglakozó Twitter fiók egyszerre hozta le, hogy a japán óriáscég is megvásárolt egy nagy múltra és több neves játékra visszatekintő studiót.

A Bungie munkássága között szerepel a Destiny sorozat vagy épp több Halo cím is!

A két cég jelesre vizsgázott titoktartásból is, hiszen a Bungie munkatársai is hétfő 19:00 órakor, a közöséggel együtt értesültek a felvásárlásról egy meeting keretein belül. Az első információk szerint a Sony 3.6 milliárd dollárt fizetett a Bungie-ért, mely jóval szerényebb összeg az Activision-Blizzard-Microsoft 68 milliárdos üzletéhez képest, így erős a gyanú, hogy nem ez az egyetlen Sony felvásárlás amiről hallani fogunk az elkövetkezendő időszakban.

 

A Sony a Microsofthoz hasonlóan egyből igyekezett megnyugtatni a játékosközösséget, hogy a Bungie megőrzi a függetlenségét cégen belül és a jövőbeli játékok sem lesznek PlayStation exkluzívak. Ez papíron jól hangzik, de komoly fegyvertény lehet ez még a japán óriáscég kezében, így nem vennénk erre teljesen mérget. Az elkövetkezendő napokban remélhetőleg többet is megtudhatunk az üzletről és a stúdió játékainak jövőjéről.

https://leet.hu/termek/gretxa-vancer-wireless-gaming-mouse-feher-v-gw-white/

×