Nagyon úgy tűnik, hogy a Sony jó előre felkészül arra az eshetőségre, hogy a Microsoft a jövőben egyszer bal lábbal felkelve exkluzívvá teszi az Activision Blizzard játékait (is).

Egészen elképesztő sebességgel vette kezdetét 2022, hiszen a Take Two – Zynga akvizíciót követően szinte azonnal jött a Microsoft az Activision Blizzard felvásárlásának bejelentésével, majd a napokban érkezett a válasz a Sony részéről, ami stílusosan a Halo-sorozat előzetesével egy időben mondta be, hogy bevásárlókosárba rakta a Bungie-t.

A legendás stúdió felvásárlásának híre azért fájhat az Xboxos vállalatnak, mert anno ők voltak azok, akik kvázi megalapoztak a konzol sikerességének a Haloval. A Bungie azóta sem tudott még csak hasonló sikereket sem elérni, hiába állt rendelkezésükre utána az Activision tömött pénztárcája. Persze a Destiny nem egy rossz játék, sőt, az azért tagadhatatlan tény, hogy sehol sincsen a Halo sikeréhez és nevéhez képest.

Viszont legyen bármilyen remek, mindent megváltoztató ötlet még a Bungie fejlesztőinek tarsolyában, afölött mostantól kizárólag a Sony rendelkezik. A PlayStation első embere, Jim Ryan miután biztosította az Xboxos közönséget, hogy a Destiny változatlanul megmarad multiplatform címnek, a Gamesindustry vezető szerkesztőjével való beszélgetésében már más hangot ütött meg.

Jim Ryan ugyanis elárulta, hogy a Bungie felvásárlása csupán a kezdet, a jövőben még több hasonló kaliberű üzlettel készülnek.

Vagyis a Sony több nagy, AAA-s játékokat készítő stúdiót szándékozik még megvenni, azt azonban már nem részletezte, hogy pontosan kikről (és mikor) lehet szó. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy a vállalat nem fogja elaprózni ezt, mivel messze a legjobban jövedelmező üzletága a PlayStation, amit belsős saját stúdiókkal és vélelmezhető exkluzív játékokkal most beelőzött az Xbox.

Ezt pedig nem hagyhatják annyiban, hiszen hiába a Sony magasan kiemelkedő minőségű exkluzívai, ha azok megjelenését nem tudják minden évre ütemezni. A Microsoftnak pedig jelenleg már bőven van annyi stúdiója, úgy játéka, hogy sok-sok időre akár minden évben kiadjon egy nagyobb költségvetésű címet, ami nem jelenik meg a konkurencián.

Hogy a Sony kiszemeltjei kik lehetnek, arról jelenleg csak találgatni lehet, mindenesetre a több helyen is opcióként szóba hozott Ubisoft – EA kiadópáros már csak az értékük miatt is élből kizárhatóak. Sokkal inkább olyan függetlenként tengődő stúdiókról lehet szó, mint a Techland, a CD Projekt RED, vagy mint a korábban ugyancsak Xboxos Remedy, akik minőségi játékaikról híresek, és viszonylag olcsók.

Meglepően olcsó lesz az HBO Max idehaza, a Disney+ viszont jóval drágább lehet

 

https://leet.hu/streamplify

×