A mémek eredete cikksorozatunk legújabb állomásában hat újabb internetes legendát hoztunk el és mutatjuk meg, hogyan néznek ki mostanság.

Eljött ez a nap is, folytatjuk a mémlegendákról szóló sorozatunkat, melyben amellett, hogy megemlékezünk az eredetükön, jól meg is mutatjuk, hogyan néznek ki napjainkban.

Ha esetleg lemaradtál volna az első részről, akkor az alábbi linken pótolhatod gyorsan, majd ha azzal megvagy nyugodtabban görgethetsz lejjebb. Persze, ha úgy tetszik simán megcserélheted a sorrendet, de kihagyni semmiképp sem érdemes, hiszen abban egy magyar legenda is helyet kapott Arató András személyében, akit úgy ismerhetünk mint…

Mémek eredete 1. – Így néznek ki kedvenc mémjeink napjainkban

 

Confused Nick – alias Nick Young

Confused Nick Young (Nick Young)

Nick Youngot elég sokan ismerhetik a tengerentúlon, ugyanis az NBA-ben kosarazik. A mémmé vált fotója azonban a YouTube „Thru The Lens” websorozatának egyik 2014-es epizódjából készült, amiben azért vágott ilyen fejet, mert az édesanyja azt mondta, hogy fiatalabb korában bohócként is dolgozott.

A cuki lány mellett fingot erőlködve visszatartó srác – alias Michael McGee

Trying To Hold A Fart Next To A Cute Girl In Class (Michael McGee)

A kép az előzőhöz hasonlóan 2014-ben szabadul el, amikor egy aaduk_ala nevű felhasználó feltöltötte azt „Próbálok egy fingot tartani egy aranyos lány mellett az osztályban” címmel a Reddit egy arra vonatkozó poénkodós subredditjébe.

Akkor még senki nem tudta, hogy ki is valójában a srác a fotón, ám hamar kiderült, hogy egy texasi diákról, Michael McGee-ről van szó. A srác később azt nyilatkozta, hogy a képpel semmi céljuk nem volt, nem is gondolták volna, hogy ekkora híre lesz majd. A fotót a legjobb barátja csinálta róla, mert viccesnek tartották, hogy hősünk bármikor ilyen fejet tud vágni.

First World Problem – alias Silvia Bottini

First World Problems (Silvia Bottini)

A képet alapvetően egy teljesen random stock-fotónak szánták még 2005-ben, de annyira zseniálisra sikerült az egyébként színésznőként dolgozó olasz Silvia Bottini műsírása, hogy azonnal a First World Problem legnagyobb zászlósa lett.

Silvia és egy kisebb csapata pár éve egy rövidfilmet szeretett volna készíteni az eredetről, de a projektre kért összeg végül nem jött össze közösségi finanszírozásból. A hölgy természetesen azóta is színésznőként dolgozik, akit leginkább hazája színházaiban láthatunk viszont.

Overly Attached Girlfriend -alias Laina Morris

Overly Attached Girlfriend (Laina Morris)

Az egész Justin Bieberrel kezdődött, akit annak idején 2012-ben a világ egy jó nagy szeglete utálhatott, egy másik pedig imádhatott a Boyfriend c. számáért. Nos, Laina Morris inkább előbbiek közé tartozott, és kapva kapott az ihleten csinált egy paródiavideót a Youtube-ra, amit a kölökképű sztár saját, Girlfriend nevű parfüm reklámjának válaszául szánt.

Ebből a videóból származik a mémmé vált kép is, ami azonnal letarolta a netet, a lánynak volt is belőle baja rendesen. Mivel youtuber volt, hozzá volt szokva, hogy itt-ott felismerik, de a mém elterjedése után konkrétan megállás nélkül zaklatni kezdték őt és a barátait is. Laina végül mindezt teljesen megelégelve 2019-ben visszavonult az internetről – már amennyire tőle tellett.

Ermahgerd – alias Maggie Goldenberger

Ermahgerd (Maggie Goldenberger)

Ez a mém különösen félelmetesre sikeredett, pedig Maggie valójában egy egészen kedves és vicces lány. A „csak egy könyvtulajdonos mosolya” című képet egészen pontosan 2012. március 14-én, 11 éves és ötödik osztályos korában lőtték róla, majd Ermahgerd-ként, vagyis OMG-ként terjedt szét.

A sztori szerint Maggie egyáltalán nem nézett ki így. A barátaival szerettek beöltözős játékokat játszani, amiben neki egészen konkrétan a képen látható jelenet volt a feladata, amit úgy gondolom, hogy többszörösen is túlteljesített. a hölgy azóta felnőtt, és pénzügyi területen helyezkedett el.

El Risitas – alias Juan Joya Borja

Man Behind Laughing Guy Meme & KEKW Emote, Juan Joya Borja, Dies | LaptrinhX / News

El Risitas az egyik legnagyobb mém az interneten, legalábbis a világ ezen féltekén. Hazánkban leginkább a Trollfocinak köszönhetően terjedt el, akik 2013-ban a Román-Magyar focimeccs tragikomikus apropójából egy különösen vicces feliratot raktak a legendás interjúja alá.

Az interjút egyébként még 2007-ben készítették vele egy spanyol talk show-ban, amikor egy olyan sztorit kezdett el mesélni, amin végeláthatatlanul elkezdett röhögni, ugyancsak hangos kacajra fakasztva a műsorvezetőt. A történet igazából csak annyi volt, hogy amikor még konyhai kisegítőként dolgozott, akkor lusta volt mosogatni, ezért éjszakára kirakta a tengerpartra a koszos edényeket. A gond csak az volt, hogy jött a dagály és az összeset elmosta.

El Risitas néhány héttel ezelőtt 65 éves korában, hosszú betegség következtében elhunyt. 

A második mémek eredete cikkbe sajnos csak ennyi fér bele, de egyet se félj, hiszen hamarosan jövünk a harmadik résszel!

Addig viszont ne felejtsd el megírni kommentben, hogy neked ki a kedvenc mémlegendád!

 

https://leet.hu/xmas/

×