Szomorú napra ébredtünk ma, elhunyt ugyanis az internet egyik legismertebb alakja, El Risitas.

Ma érkezett a szomorú hír, miszerint hosszan tartó betegség következtében 65 éves korában elhunyt Juan Joya Borja, vagyis El Risitas, a KEKW arca.

Risitas mielőtt „szupersztárrá” vált volna konyhai kisegítőként és építőmunkásként is dolgozott, ezután állt humoristának és részben színésznek – láthattuk például a legendás Torrente harmadik részében is. Széles körben azonban 2007-ben vált ismertté, amikor az egyik spanyol talkshow házigazda, Jesús Quintero készített vele egy műsort, amikor az egyik nosztalgikus és vicces sztorija miatt rájött a röhögőgörcs.

Hazánkban leginkább a foci révén vált ismertté, amikor 2013-ban a Román – Magyar meccs után az ominózus jelenetet feliratozták át a nemzeti csapat teljesítményét kifigurázva ezzel. Risitast a Trollfoci futtatta meg a legjobban, 2016-ban például sikerült vendégül is látniuk Tibi atya kocsmájában.

 

Risitas ekkor lett őrületes sláger, elképesztő mennyiségű videós és képes mémet készítettek a főszereplésével, egyéni népszerűségével leginkább a magyar származású ‘Hide the pain Herold’ képes csak versenyezni. A nevető úriembert még Dárdai Pál is ismerte, aki miután elvállalta a fociválogatott irányítását azt mondta, hogy „majd engem is megtalál a fogatlan manusz”.

Ugyan Risitas eltávozott közülünk, az egészen biztos, hogy soha nem felejtjük. Örökre beírta magát az internetes kultúra történelemkönyvébe. Nyugodjék békében.

Méltó módon emlékezve meg róla, hozzászólásba írjátok meg – linkeljétek be a kedvenc Risitas mémeteket!

Íme DV kedvence:

 

Borítókép: Tibi atya – Trollfoci

×