Azt egyelőre nem tudni, hogy miért inkább csak Indiában robbannak sorra a Xiaomi készülékek.

Idén sajnos már nem az első eset, amikor felrobbant egy Xiaomi Poco mobilkészülék, bár vélhetőleg és remélhetőleg ez az utolsó. Ami viszont érdekes, hogy ahogyan a legutóbbi, úgy az összes baleset Indiában történt, néhány egyelőre megmagyarázhatatlan körülmények között.

A legújabb beszámoló szerint egy asztalon heverő Xiaomi Poco M3-as akkumulátora robbant fel, állítólag minden előzmény nélkül, ami ez esetben azt jelentheti, hogy nem érte a telefont sérülés, illetve nem volt használatban sem. A tulajdonosa, Subhan Khan szerint a mobilt körülbelül négy hónapja vásárolta teljesen újonnan, vagyis nem használódhatott el, vagy mehetett volna tönkre ilyen hamar.

Khan egy képet (borító) is közzétett a megrongálódott Pocoról Twitteren, de a posztot azóta valamiért törölte.

A szóban forgó felrobbant Poco M3 | Kép: Notebookcheck

Több portál is a Xiaomi felelősségét keresi, megemlítve egy év eleji esetet, amikor a gyártó „hírhedt módon” a tulajdonost hibáztatta a felrobbanó akkumulátor miatt. Érdemes azonban tudni, hogy az akkori esetet a vállalat szakemberei kivizsgálták, majd megállapították, hogy a telefon azért robbant fel, mert valaki egy hegyes eszközzel a készülékbe szúrt, amíg az töltés alatt állt.

A kínai Xiaomi számára azonban az ilyen kontextus nélküli jelentések azért lehetnek kifejezetten kellemetlenek, mert az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az akkumulátoraik fejlesztésére, mellyel jelenleg az iparág élvonalához tartozik.

Tovább bírják majd aksival a telefonok – a Xiaomi szállítja az új technológiát

via – Notebookcheck

https://leet.hu/samsung/

×