Reggel felrakta tölteni a szinte új Xiaomi Poco X3-as telefonját, majd nem sokkal később arra lett figyelmes, hogy szétrobbant – legalábbis ezt állítja a tulajdonosa.

A PCWord számolt be arról az esetről, mely szerint Indiában látszólag minden ok nélkül töltés közben felrobbant egy Xiaomi Poco X3 mobiltelefon. Az eset érdekessége, hogy a készüléket elvileg még decemberben vásárolta a tulajdonosa, aminek ezidáig semmi problémája nem volt, és az incidenst megelőzően sem tapasztalt a szokásostól eltérő furcsaságokat.

Az X3-as tulajdonosa egy Twitter posztban osztotta meg a felrobbant telefonról készített képeit, egy kérdést is intézve a Xiaomi indiai kirendeltségéhez, hogy mégis kit lehet ezért felelősségre vonni?!

Ez a robbanás szerencsére nem okozott senki számára sérülést, azonban könnyen másként történhetett volna. 2019-ben például egy 14 éves lány veszítette életét hasonló okok miatt, márciusban egy iPhone gyulladt ki egy férfi zsebében, de megannyi más esetről is hallhattunk már.

A Xiaomi természetesen azonnal kivizsgálta az esetet, majd megállapították, hogy a telefon nem csak úgy, magától ment így tönkre. Azt nem tudni, hogy ki (valószínűleg a tulajdonosa), egy hegyes eszközzel erősen beleszúrt a telefonba, egészen a töltés alatt lévő akkumulátorig, amely az így felszabaduló többlethőmérséklet következtében rongálódott meg.

A tulajdonos által annyira keresett felelősség tehát a sajátja, és nem a gyártóé, akit nagy valószínűséggel így akart átverni. 

https://leet.hu/?s=%22white+shark%22+%22eshark%22&post_type=product

https://www.facebook.com/groups/1737295806551859

×