Rengeteg esetben perrel fenyegetőznek ilyenkor a cégek.

Sterling Bacus és fia, Xander Denver külvárosában éldegél. Xander, ahogy az manapság 11 éves korban lenni szokott, nem veti meg a videójátékokat. Az egyik autós címben találkozott először a Lamborghini márkával és azonnal beleszeretett az olasz szuperautók világába. Mindketten szeretnek a garázsban ténykedni, ezért Sterling úgy döntött, hogy épít egy Aventadort a fiának. Eléggé elborult ötletnek tűnt, a környezetükbe mindenki kétkedve fogadta dolgot, de Sterlinget ez sem akadályozhatta meg.

Vásárolt egy 3D nyomtatót, majd alapos tervezés után gyakorlatilag alkatrészről alkatrészre készült az autó 1:1 mása. A kinyomtatott elemeket szénszálas réteggel erősítette meg, az alváz teljesen műanyag lett, míg a működésért egy V8-as Corvette motor felel. Papíron teljesen működőképes Aventandor másolatról beszélhetünk, melyeket nem minden esetben szoktak díjazni a cégek, sőt.

Szerencsére a Lamborghini szíve is meglágyult ezúttal!

 

Hamar eljutott a cég vezetőségéhez a hír a közösségi médiának hála. Nyilatkozatukban ezúttal is kiemelték, hogy elleneznek minden hamisítási kísérletet, de ez a történet őket is megérintette, így per helyett egy sokkal kellemesebb dologgal szeretnének kedveskedni: pár napra egy igazi, 400 ezer dolláros Aventandort adtak kölcsön a családnak. Inspirálta őket az ilyen szintű apa-fiú kötelék, s másokat is a közös alkotás örömére szeretnének bíztatni ebben a rohanó világban.

Ha már hamisítás/másolás:

Akár 20 év börtön is járhat az internetes kalózoknak Malajziában

https://leet.hu/samsung/

×