A malajziai kormány módosítja a szerzői jogi törvényt, és akár 20 év börtönnel is bünteti a streaming kalózokat a szerzői jogi törvények megsértéséért.

Malajzia képviselőháza nemrégiben fogadta el az ország szerzői jogi törvényeire vonatkozó új módosításokat, amelyek komoly börtönbüntetéssel fenyegetik azokat, akik olyat streamelnek vagy töltenek fel az internetre, amit nem kéne. Sok országban már léteznek olyan törvények, melyek tiltják a jogvédett tartalmak illegális feltöltését, letöltését, de a streaming miatt most új szabályokat hoztak létre Malajziában. Ennek célja, hogy ne lehessen copyrightos tartalmakat streamelni az interneten, akár széles körben, akár szűk körben, egymásnak. Bizonyos streaming eszközök -melyeket kalóz-streamingre lehet használni – értékesítése és forgalmazása jogsértésnek minősül.

Illegális streamelésért az országban akár 20 év börtön is járhat.

„A 332-es törvény módosul, hogy a szerzői jogi törvények hatékonyabb és eredményesebb védelmet biztosítsanak„- mondta a kereskedelmi és fogyasztóvédelmi miniszter.

A kalózkodásra használt Kodi-alapu eszközök, illegális streaming alkalmazások és hasonló eszközök miatt új törvényeket hoztak létre. A maláj kormány szerint a jogtulajdonosoknak okozott károk komoly gazdasági problémát jelentenek, így megvédik a jogtulajdonosokat és büntetik a netes kalózokat.

Az illegális streamelést segítőket is büntetik

A módosítás első szakasza azokkal foglalkozik, akik a szerzői jogokat sértenek, vagy segítik azok megsértését, például azzal, hogy streaming eszközöket, programokat készítenek és árulnak. Bárki, aki megszegi ezeket a törvényeket, bűncselekményt követ el, majd legalább 10 ezer ringgit (774 ezer forint), de legfeljebb kétszázezer ringgit (15 millió forint) pénzbírsággal sújtható. A pénzbírság mellett legsúlyosabb esetben akár 20 éves szabadságvesztés is járhat.

Ha a bűncselekményt cég vagy olyan személy követi el, aki egy cég partnere, az igazgatóktól a vezetőkig mindenkit bűnösnek lehet tekinteni, kivéve, ha bizonyítottan kellő gondossággal jártak el a jogsértés megelőzése érdekében.

Te mit szólnál, ha börtönbe kéne menned copyrightos zene streamelése miatt?

Ezt láttad már?

Nbertelen összegért kelt el Zsozeatya Ladája

 

 

https://leet.hu/xmas/

×