A Robloxtól a Fortnite-ig számtalan játék versengett a „világ legnépszerűbb játéka” címért az elmúlt néhány évben a Youtube platformján.

Ha a Youtube legnézettebb játékáról van szó, talán sok cím eszedbe jutna, ám van egy játék, ami először érte el az 1 billiós (1000000000000) össznézettséget a platformon. Egy pixeles építőjáték az első játék a platform történetében, amely elérte ezt a mérföldkövet.

A Minecraft elérte a Youtube-on az 1 billiós nézettséget.

Ez nem minden

A szám persze csak egy szám, még akkor is, ha nagy, azonban ami érdekesebb, hogy az alkalomból egy nagyon különleges weboldalt hoztak létre. Itt többek között azt is meg lehet nézni, hogy mi mennyivel járultunk hozzá az összenézettséghez.

A dolgunk annyi, hogy az oldalon beírjuk, hogy mi hány Minecraft videót néztünk meg, a rendszer pedig kiszámolja, hogy azzal mennyivel járultunk hozzá az eredményhez.

A Minecraft 2018 végén érte el az 500 milliárd megtekintést. 2019 elejére lett ez a szám 554,3 milliárd. Nem úgy tűnik tehát, hogy a Minecraft egy halott játék lenne, sőt. Egy videó is készült a közösséget ünnepelve.

 

Az oldalon egyébként azt is meg lehet nézni, hogy a Minecraft tartalomgyártásnak milyen mérföldkövei voltak, illetve kik voltak a legjelentősebb képviselői. A statisztika igen részletes, és jól mutatja, hogy milyen igény van a Minecraft videókra. A játék valóban segít a kreativitásban, még akkor is ha csak nézzük.

Te szeretsz Minecraft videókat nézni?

Ezt olvastad már?

Teljes felújítást kap az eredeti Splinter Cell – Jön a full remake

 

 

https://leet.hu/samsung/

×