A Ubisoft bejelentette, hogy megkezdték a Tom Clancy sorozat egyik legikonikusabb játékának, az eredeti Splinter Cellnek felújítását.

Milyen furcsa, hogy az eredeti és sokak által hőn szeretett Splinter Cell jövőre már 20 éves lesz. Miközben már keringtek pletykák arról, hogy a Ubisoft esetleg készít egy folytatást, most hivatalosan is bejelentették, hogy az eredeti játék teljesen átalakított, REMAKE változatán dolgoznak. Ez tehát nem azt jelenti, hogy az eredeti játék remaster változata érkezik, hanem teljesen újraalkotják a játékot, az eredeti alapján. Modern játékot kapunk tehát, akár csak a Resident Evil Remake-ek esetében is.

Így nézett ki az eredeti játék:

 

A remake-et a Ubisoft Toronto készíti, ami a franchise utolsó részét, a 2013-as Splinter Cell Blacklistet is alkotta. Ugyancsak ez a stúdió fejlesztette a Far Cry 6-ot és a Watch Dogs: Legiont.

A játékot az alapoktól kezdve újjáépítik a saját Snowdrop játékmotor alatt, amelyet a fejlesztő már az Avatar: Frontiers of Pandora esetében is, és a hamarosan megjelenő Star Wars játéknál is használ. A Ubisoft szerint a Snowdrop új generációs látványt és játékmenetet nyújt majd.

 

Az első Splinter Cell lopakodós, lövöldözős játék 2002-ben jelent meg, és népszerű volt PS2-n és Xboxon. Számos folytatás és spin off született az évek során. A Ubisoft szerint ez egy teljes remake, nem pedig remaster. Alig várjuk.

Ezt láttad már?

Az új 12 GB-ás RTX 3080 egy nagy áldás lehet a kriptovaluta-bányászok számára

 

https://leet.hu/xmas/

×