A legrosszabb az egészben, hogy semmi esély nincs arra, hogy visszaszerezze a véletlenül százszorosan áron alul eladott NFT-gyűjteményt.

Az emberek túlnyomó többsége nem igazán tudja még, hogy mi is az az NFT, egy másik részük pedig egyelőre nem nagyon tudja hová tenni a technológiát, de ennek ellenére is kifejezetten virágzó piaca van.

Az ilyen digitális tartalmakat kínáló piacokon pedig egészen kapósak a limitált számban elérhető képes műalkotások, melyek ábrázolhatnak pixeles bálnaképektől kezdve akár unatkozó majmokat is. Ez utóbbi például idén áprilisban tört be az NFT-s köztudatba Bored Ape Yacht Club címmel, ami szinte azonnal az egyik legértékesebb digitális képgyűjteménnyé vált.

A legolcsóbb unatkozó majmos gyűjtemény például 52 etherbe, körülbelül 68 millió forintba kerül, amiből már sejthető, hogy tényleg nagy értékű dologról van szó. Nos, a hétvégén valaki annyira benézte a számokat, hogy véletlenül 970 ezer forintért adott túl egy Bored Ape gyűjteményen, amit eredetileg 97 millió (!!!) forintért szeretett volna áruba bocsátani.

A BAYC NFT tulajdonosa a CNET-nek mondta el, hogy az egész tényleg egy vétlen és figyelmetlen elgépelés volt, ami aztán olyan gyorsan eszkalálódott, hogy nagyon reagálni sem volt ideje. A Max nevű peches tulaj elmondása szerint ő eredetileg 75 ETH-ért szerette volna felrakni, amiből végül 0,75 lett.

Ebből is sejthető, hogy az NFT-cápák hihetetlen gyorsasággal találtak rá (valószínűleg bottal), amit még sebesebben vettek meg. A szemfüles vevő pedig annyira felismerte a kínálkozó lehetőséget, hogy hajlandó volt 34.000 $ pluszt fizetni a tranzakció felgyorsításáért. Max pedig hiába szerette volna azonnal törölni a „hirdetést”, a bot-vevő olyan gyors volt, hogy még erre sem volt ideje.

A 970.000 forintért elkelt BAYC NFT-t ezután 248.000 dollárért, mintegy 81,2 millió forintért hirdették meg, ami a szerencsés vevőnek 70 millió forintos hasznot hozott – Max pedig ugyanennyit bukott rajta. 

Epic fail – A Pokémon rajongó véletlenül kimosta a ritka Charizard kártyát

 

Borítókép: Cryptofalka

https://leet.hu/xmas/

×