Nem kevés munkával jutott el oda a világ leggazdagabb embere, ahol éppen tart, 2021-ben pedig akkorát futott, hogy meg is választották az év emberének.

„Azért, mert megoldásokat teremtett egy egzisztenciális válságra, mert megtestesítette a technológiai titánok korának lehetőségeit és veszélyeit, mert a társadalom legmerészebb és legmegbontóbb átalakításait hajtotta végre, Elon Musk a Time 2021-es év embere” – írta a Time magazin, amely mint minden évben, úgy idén is kiválasztotta az év emberét, aki ezúttal a SpaceX, a Tesla, a Boring Company és a Neuralink első embere lett.

Való igaz, hogy 2021-ben a koronavírus-járvány és a vakcinák (illetve néhány egyéb téma) mellett Elon Musk és a munkássága volt az egyik legforróbb beszédtéma, amit sokszor a közösségi médiában tett megnyilvánulásai – posztjai és kommentjei – helyeztek még inkább a reflektorfénybe.

A különc milliárdos szinte mindenhol ott volt, ahol kellett: nyélbe ütötte a NASA egyik, ha nem a legnagyobb vállalkozását, csúcsra járatta a kriptovaluta piacot, komoly eredményeket ért el a neurotechnológiában és a műholdas internetének kialakításában, és ugyan a Tesla teljes önvezetését még nem váltotta valóra, de egyre jobban teljesít a bétában elérhető rendszer. Mindezek mellett pedig még arra is volt ideje, hogy jelentősen feltornázza a vagyonát, így nem elhanyagolható előnnyel ismét ő lett a világ leggazdagabb embere.

A Time emellett Olivia Rodrigót választotta az év előadóművészének, Simone Bilest lett az év sportolója, a COVID-19 oltóanyaggal foglalkozó tudósokat pedig az év hősének választották.

Elon Musk azon agyal, hogy otthagyja a Teslát és a SpaceX-et, hogy influencer legyen

 

https://leet.hu/xmas/

×