Elon Musk kicsit bepityókázhatott, mikor kiírta magából azt a gondolatát, amelyre talán még a legnagyobb rajongói sem számítottak.

Elon Musk az elmúlt években nagyon sok hajmeresztő gondolatot, ötletet és ígéretet fogalmazott már meg a népes követőbázisa, na meg úgy a fél világ előtt, de a legutóbbi agymenésére talán még a legelfogultabb rajongói sem lehettek felkészülve.

Bár tekintve, hogy jelenleg milyen problémás ügyekkel kell szembenéznie, talán nem olyan meglepő, hogy az önmagát „techno-királynak” tituláló különc feltaláló mostanság elvágyódik a szakmájából. Legalábbis ő azt állítja a szokásos „muskosságával” egy tweetben, hogy egyre azon morfondírozik, otthagyja az összes munkahelyét (The Boring Company, Neuralink, SpaceX és Tesla) és főállású influencernek áll.

Musk persze nem csak a technológiai életben egy király, hanem a közösségi médiás trollkodásokban is, ezért elég nagy az esély rá, hogy ez az egész csak egy fura vicc. Ha viszont jobban belegondolunk, akkor rájövünk, hogy egyébként is ő a világ egyik legnagyobb hatású embere. Vagyis, ha úgy vesszük, akkor már most is egy – elég nagy- influencer, aki jelenleg épp pár szóval éri el, hogy megint róla beszéljen tulajdonképpen mindenki.

Igaz, az sem lenne annyira váratlan fordulat, ha tényleg komolyan gondolná a dolgot, hiszen mint korábban kiderült az egyik legnagyobb cége, a SpaceX a korábbi túlvállalásai miatt a csőd szélén áll, a világ egyik legnagyobb bankja 160 millió dollárra pereli, de az amerikai adóhatóság és tőzsdefelügyelet sem figyeli jó szemmel az ügyleteit, melyek miatt őrületes részvényeladásokba is kezdett, most pedig újabb vizsgálatot indítottak a Tesla ellen egy újonnan megjelent hiba miatt.

 

Elon Musk 2022-ben már emberek agyába ültetne chipet

 

https://leet.hu/samsung/

×