Elég valószínű, hogy a legújabb szoftverfrissítéssel érkezhetett a hiba, amit Elon Musk csapatának nagyon hamar javítania kell.

A Teslák ugyan valóban úttörőek az autóiparban, és számos tekintetben vetítik előre az autózás, úgy pedig a személyi utazás jövőjét, azért bőven akadnak területek, melyeken mindenképpen dolgozni kell még.

Az önvezető technológia például az egyik leghasznosabb fejlesztés, ami az autóiparban történhetett, amely működéséhez elengedhetetlen egy erősebb fajta „számítógép” az autóba építve. A videojátékok lehetővé tétele azonban sokak szerint teljesen szükségtelen volt még ilyen korán, amivel Elon Musk és csapatának csak akkor lett volna szabad foglalkozni, amikor az önvezetés már nem csak tesztalapon működik.

De legalább nem lehet vezetés közben játszani – gondolhatnánk, hiszen elméletben a játékok és a különböző szórakoztató funkciók csak parkoláskor használhatóak, de nagyon úgy tűnik, hogy ez nagyon nem így van. Legalábbis egy Vince Patton névre hallgató nyugdíjas Tesla Model 3 tulajdonos szerint, aki egy videóban demonstrálta a New York Times-nak, hogy bizony simán lehet vezetés közben videojátékokkal játszani az autó fedélzeti számítógépén. Ezt később több másik Tesla-tulajdonos is megerősítette egy YouTube-ra feltöltött videóval, igaz, ő az Autopilot módban próbálta ki.

Ha pedig ez valóban így van, és nem kerül záros határidőn belül kijavításra, az óriási problémákat, a legrosszabb esetben közúti baleseteket is okozhat. A legtöbben ugyanis pont amiatt szenvednek balesetet Teslákkal, mert azt gondolják, hogy az Autopilot képes az önvezetésre, illetve hogy az önvezető mód tesztverziója tökéletesen működik. Ennek pedig rendkívül alá tud gyújtani a menet közbeni játék, amit tényleg reméljük, hogy nagyon hamar kijavítanak.

 

Kigyulladt egy férfi lakása, de ő csak játszott tovább a PlayStation-ön

 

Borítókép: IGN

https://leet.hu/samsung/

×