Korábban is voltak már hasonló ígéretei, de az élet sajnos mindig közbeszólt. Ha viszont nem szeretne nagyon lemaradni a konkurenciától, akkor jövőre mindenképp meg kell kezdeni az emberi teszteket.

Elon Musk kísérletezései közül messze magasan a Neuralink projektje a legkülöncebb. A Tesla és a SpaceX első embere ezzel a cégével ugyanis olyan chipeket készít, melyek az agyba ültetve tulajdonképpen lehetővé tennék az elektronikai eszközök gondolatokkal való irányítását.

Ez több területen hasznosnak bizonyulhat a jövőben, többek között például ezzel az eszközzel számos egyéb fogyatékosság mellett a bénult, vagy végtagok nélkül élő emberek életét lehetne gyökeresen megváltoztatni. A kutatás a szakember szerint egészen jól halad, sőt, az évben korábban már egy majmon is demózták a fejlesztést, jövőre azonban egy újabb, a legnagyobb szint megugrására készülnek.

Musk a The Wall Street Journal CEO Council Summit hétfői interjúja során árulta el, hogy reményeik szerint 2022-ben megkezdhetik az emberi teszteket is.

Mindez természetesen nagyban függ az FDA-től, akiknek mindezeket engedélyezniük kell, mindenesetre a Neuralink szakemberei és a technológia már készen állnak arra, hogy emberi agyba ültessék a chipet. A teszteket azonban nem egészséges egyénekkel végeznék, hanem súlyos gerincvelő sérültekkel, akik részleges, vagy teljes bénulásban szenvednek. Musk szerint, ha minden jól megy, akkor az emberi tesztekkel drasztikusan felgyorsulhat a fejlesztés.

Musk jól csengő ígéreteinek margóján azonban érdemes megjegyezni, hogy a milliárdos feltaláló már korábban is ígért hasonlókat. Egészen konkrétan már 2020-ban meg akarta kezdeni az emberkísérleteket, amit aztán 2021-re halasztott, így jutottunk el most 2022-re. Az idő persze nem szorítja keretek közé a Neuralinket, nem úgy, mint a konkurencia, ami szerényebb forrásból már az emberi tesztelésekben is megelőzte a világ leggazdagabb emberét.

via – Futurism

5 perc alatt meghal, aki befekszik ebbe a 3D nyomtatott eutanáziagépbe

 

https://leet.hu/xmas/

×