Hiába van kereslet az erősebb játékgépekre, ha azokat alig lehet kapni. Sebaj, mert van helyettük egy olcsóbb, de kiváló alternatíva, ami ugyan már egy éve a piacon van, most látszik csak igazán beérni.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft taktikája az Xbox Series S-el beválni látszik, ugyanis a gyengébb teljesítményű, de jóval olcsóbb újgenerációs konzol mindenkit leelőzött eladásokban a Black Friday ideje alatt – számolt be róla a Business Insider és a VGC.

Legalábbis az Adobe Digital Economy Index mérései szerint a tengerentúlon mindenképpen ez volt a helyzet, és hiába a PS5, a Series X és a Switch OLED a legkeresettebb játékgép, a chiphiány miatti készlethiányból adódóan alig lehet kapni belőlük néhányat. Ellenben a kicsi, fehér és a többi masinához képest is sokkal olcsóbb Xbox Series S-el, ami a tavaly novemberi megjelenése óta tucatjaival pihen a polcokon és csak erre a kiéhezett helyzetre várt.

A sikernek persze nem csak ez lehetett az egyetlen fontos összetevője. Kulcsfontosságú tényező lehet például, hogy Xboxon jóval olcsóbb a játék, amit leginkább a Game Pass számlájára írhatunk. Egy viszonylag alacsony havidíjért cserébe bitang mennyiségű játékhoz nyerünk hozzáférést, köztük is az EA legjobbjaival, de a Microsoft saját gyártású alkotásaihoz is azonnal hozzáférést biztosít.

Ez utóbbi már csak azért is kiemelendő, mert pont most jelent meg az elképesztően sikeres Forza Horizon 5, illetve néhány napon belül (december 8-án) megérkezik a szuper-várományos Halo Infinite is, melyek alig több, mint 4000 forintért cserébe a megjelenés napjától játszhatóak. A Sony konzoljára pedig ugyan akadnak kiválóságok, de amikért igazán megéri PS5-re váltani majd csak 2022-ben érkeznek.

Ezek miatt pedig még arra is bőven van esély, hogy az ünnepi szezonban is a Series S lesz az a konzol, ami a legtöbb karácsonyfa alá bekerül majd.

Akkora halmokban áll a PS5 a Walmartban, hogy félő el sem tudnak adni ennyit

 

×