Magyarországon ugyan nincsen Walmart, de egészen valószínű, hogy valami hasonló módon készülnek a karácsonyi rohamra a magyar boltok is.

Ne nagyon csodálkozzunk majd azokon a cikkeken, melyek a következő hetekben a különböző áruházláncok raktáraiban csatasorban tornyosuló újgenerációs konzolokról szólnak majd. Azért ne, mert a viszonteladók minden bizonnyal tanultak a 2020-as karácsonyi szezonból, és most jó előre betáraznak mindenből, amiről úgy gondolják nagyon kapós lesz, de sanszos, hogy nem érkezik belőle elegendő készlet.

Az Xbox Series X és a PlayStation 5 miatt pedig különösen fájhat a kereskedők feje, hiszen a chiphiány változatlanul érezteti a hatását, sőt, egyes jelentések szerint 2022-ben még rosszabb is lehet a helyzet, de a Sony csökkentett gyártási száma sem túl megnyugtató. Szóval megy a tartalékolás és a készletek fokozatos elérhetővé tétele, amivel ha nagyon hatékonyan nem is, de valamelyest még a nyerészkedőket is visszafogják.

Igen ám, csakhogy miután a vásárlókra engedik majd azt a PS5 mennyiséget, amit éppen felhalmoznak, akkor bizony félő, hogy aki most karácsonykor nem jut géphez, az nagyon hosszú ideig lesz kénytelen várni a generációváltásra. Persze nem csak a karácsonyi rohamra készülnek a tengerentúlon, hiszen ott ez az időszak csak a költekezés körül forog, a Black Friday után például rögtön itt a Cyber Monday, ami célzottan az elektronikai eszközök kiárusításáról szól.

Mindenesetre ezekben a Walmart raktárában álló PS5 halmokban nagyon szívesen elvesznénk:

 

Jönnek a hivatalos egyedi PS5 borítások? – A Sony levédette a cserélhető borítást

 

×