A League of Legends sorozat valóban hatalmas siker lett, ám ezt a sikert nagyon hosszú út előzte meg a Riot Games és a közreműködők számára.

Nem titok, hogy Hollywoodnak borzalmasan rossz a reputációja, ha videójátékok filmvászonra adaptálásáról van szó. A a Mortal Kombat-tól kezdve az Assassin’s Creed-en át a Hitman-ig láttunk néhány igazán szörnyű videójáték-filmet az évek során.

A tévéműsorok valamivel jobban teljesítettek, bár a játékosok és a „hétköznapi” nézők egyszerre történő kielégítése túl nagy kihívásnak bizonyult a stúdiók és a streaming szolgáltatók számára. Mindenki azt várta, hogy a „The Witcher” lesz az a sorozat, amely végre egyszer s mindenkorra megtörte a videojáték-adaptációs átkot, de a Netflix várva várt sorozatának első évadát langyos kritikák fogadták.

A League of Legends játékon alapuló „Arcane” úgy tűnt, mintha a semmiből bukkant volna elő, pedig valójában hat évig készült.

Az évtizedes online játék rajongói azután kezdték izgatottan követni a fejlődését, hogy a League of Legends 10. évfordulós eseményén hivatalosan is bejelentették, de még őket is meglepte, hogy az Arcane milyen jó lett. A sorozat a 2021-es megjelenésekor a kritikusokat is lenyűgözte, és a második évad iránti izgalom már az első évad levetítésének befejezése előtt elkezdődött.

Sokan úgy gondolják, hogy a League of Legends készítői, a Riot Games most egy potenciális globális jelenséget tart a kezében, de hogyan csinálták? Ez az Arcane el nem mondott igazsága.

A Riot Games távol tartotta a sorozatot Hollywood kezétől

A Riot Games megpróbált együttműködni a már befutott hollywoodi szereplőkkel, amikor először felmerült egy, a League of Legends univerzumán alapuló animációs tévéműsor, bár hamar világossá vált, hogy ha azt akarják, hogy az Arcane úgy sikerüljön, ahogyan azt elképzelték, akkor egyszerűen maguknak kell elkészíteniük.

„A tanulási görbe meredek volt, de a végtermék bebizonyította, hogy a do-it-yourself megközelítés volt a helyes.”

A valódi ok, amiért a Riot Games a Netflixszel való együttműködés mellett döntött

A Riot Games 2020 végén kezdett komolyan foglalkozni a hollywoodi terjeszkedéssel, amikor a vállalat a Netflix veterán vezetőjét, Shauna Spenley-t nevezte ki a szórakoztatóipar új globális elnökének. Ám nem ez volt, ami miatt az Arcane a Netflixen kötött ki.

A valódi indok a megjelenés együttes dátuma volt, hogy mindenki együtt tudja élvezni a sorozatot, amint az megjelenik.

Több mint 300 animátor dolgozott a sorozaton

A francia Fortiche Production animációs cégnek kevesebb mint 20 animátorból álló csapata volt, amikor a League of Legends zenei videókat készítette. Végül az Arcane megvalósításához jelentősen meg kellett erősíteni a csapatot, ezért több tucatnyi új munkatárs érkezett a fedélzetre – több mint 300 tehetséges ember jött össze a kilenc epizódból álló első évad elkészítéséhez.

Jinxet Harley Quinn és Bellatrix Lestrange is inspirálta

Jinxnek számos közös vonása van Harley Quinnel, és Ella Purnell (Jinx hangja) a DC őrült antihőséhez fordult inspirációért.

Egy másik híres női karakter, akiből ez a vibrálás árad, Bellatrix Lestrange, a bozontos hajú, vad szemű halálfaló a Harry Potter sorozatból. Purnell elmondta, hogy „mindig is nagy rajongója volt Helena Bonham Carternek”, aki zseniálisan keltette életre a karaktert a „Harry Potter” filmekben.

Miért Piltover és Zaun?

A League of Legends univerzumában rengeteg régió van. Az Arcane-ban azonban csak kettő jelenik meg, ami elszalasztott lehetőségnek tűnhet arra, hogy megmutassák, milyen hatalmas Runeterra világa.

„Azt hiszem, azért választottuk végül Piltovert és Zaunt, mert kreatív értelemben tényleg fontosak voltak számunkra” – magyarázta Linke. „A mágia és a tudomány közötti egész kölcsönhatás egyszerűen mérhetetlenül érdekes volt számunkra, és volt egyfajta Da Vinci- és reneszánsz korabeli hangulata, de ez a várospár azt is lehetővé tette számunkra, hogy feltárjuk, pontosan mit is jelent ez a kapcsolat a társadalmuk számára.”

Miért nem láttunk több League of Legends bajnokot?

Az Arcane megismertette a League of Legends-et nem ismerőkkel a játék néhány kedvelt karakterét, de a sorozat alig karcolja a felszínt, ha a League bajnokairól van szó. Mivel több mint 150 játszható karakter van a játékban.

„Mindenképpen annyi bajnokot akartunk a sorozatba juttatni, amennyit csak tudtunk, anélkül, hogy úgy éreztük volna, hogy feláldozzuk a történet minőségét azokért, akikre igazán szerettünk volna koncentrálni” – mondta Yee.

Mivel a sorozat hatalmas sikernek bizonyult, lehetséges, hogy az Arcane-nek még lesz folytatása. Ami azt jelenti, hogy a fentebb említett kérdésekre választ kaphatunk.

Az Arcane hatása – Ezek a bajnokok szárnyalnak a LoL-ban a sorozat miatt

Neked tetszett eddig a sorozat?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×