Az Arcane népszerűsége bizony hatással van a League of Legends-re is, így több bajnokot is felkaptak most a játékosok.

Már megjelent a Riot Games első animációs sorozatának, az Arcane-nek második felvonása, ami azt jelenti, hogy már 6 epizódot élvezhetünk a nagy sikerű sorozatból. A Netflixen kívül a sorozat a League of Legends-ben is sikert arat, a sorozatban szereplő bajnokokat pedig egyre többet választják az Arcane megjelenése óta.

Több bajnok választási aránya is megnőtt a sorozat miatt.

Vi és Jinx például igen nagy szerepet kaptak a sorozat történetében, náluk így különösen nagy pick rate emelkedés tapasztalható. Vi aránya 6,3 százalékkal nőtt a legutóbbi frissítés óta a League of Graphs szerint, így összesített pick aránya 9,4 százalékra nőtt az összes bajnokhoz képest. Ez igaz minden játékmódra, szintre és régióra.

Jinxnek már az Arcane megjelenése előtt is erős választási aránya volt, mégis hasonlóan nőtt a népszerűsége. Jinx aránya 5,6 százalékos növekedéssel 16,4 százalékosra emelte általános népszerűségét. Caitlyn, a sorozat után az ötödik legtöbbet választott bajnok lett, 17,7 százalékkal az Arcane óta.

Jayce különösen az Arcane második felvonása után lett népszerű, 5,9  százalékkal nőtt a népszerűsége, a választási arány így már 11.4%.

Természetesen az Arcane nem csak a választásokra volt nagy hatással, de ezzel együtt a győzelmi arány és a ban-rate is sokat változott. Például Jayce-t nagyon sokan választják, de a bajnok a legjelentősebb győzelmi arány-csökkenést is elszenvedte: 1,14 százalékkal csökkent a win rate. Vi és Jinx pedig magas kitiltási arányt szenvedett el.

Az Arcane tehát kétségtelenül növelte a LoL amúgy is kiterjedt játékosbázisát, és a bajnokok helyzetét is átalakította. A további részek megjelenésével pedig ez csak fokozódik majd.

Azt láttad, hogy lehet már LoL-os avatart csinálni?

Saját LoL karaktert valaki? – Elkészült a League of Legends Avatar kreátor

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×