Úgy tűnik, hogy a Battlefield 2042 rossz fát tett a tűzre, így mindenképpen át kellett nevezni egy skint.

Nem is olyan rég írtunk arról, hogy a Call of Duty: Vanguard érdekes helyzetbe került, miután a Korán egy-egy lapja „ízléstelenül” jelent meg a játékban. Az Activision azóta bocsánatot kért és átalakították a játékot. Valami ilyesmi történt most a Battlefield 2042-ben is, ahol egy skint kellett átnevezni, kellemetlenség miatt.

Pyotr „Boris” Gukovsky skinjének „Little Green Man” elnevezése a Krím elfoglalás során használt kifejezés volt.

Most, hogy a Battlefield 2042 early access formában játszható, a játékosok igyekeznek felfedezni benne mindent. Így találtak rá az orosz specialista, Pyotr „Boris” Gukovsky „Little Green Man” elnevezésű Epic skinjére. A skin nem sokkal később sokakat felháborított.

„Jó nektek, hogy tréfásan beleírtok egy orosz terroristát, aki megszállta az országom egy részét?” – írta Waggle-free a Twitteren.

 

Azok számára, akik nem tudták, Little Green Man kifejezés azokra az orosz katonákra utalt, akik részt vettek a Krím elfoglalásában a 2014-es ukrán válság idején. Ezek a katonák jelöletlen zöld egyenruhát viseltek, és bár orosz felszerelést hordtak, Oroszország kezdetben tagadta, hogy oroszok lennének. Vlagyimir Putyin orosz elnök végül megerősítette, hogy ezek a „kis zöld emberek” oroszok, és kiderült, hogy különleges erőkről van szó, akiket a Krím félszigetre küldtek.

Őszintén köszönjük, hogy felhívtad erre a figyelmünket. A név használata nem volt szándékos… Köszönjük” – írta nem sokkal később a DICE. A fejlesztő tehát megváltoztatja a skin nevét egy közelgő frissítésben.

Apropó ezt láttad már?

Öröm nézni – Így megy fel a BF 2042 légpárnása a felhőkarcolóra

 

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×