A Vanguard játékosok észrevették a Korán lapjait szétszórva a padlón egy zombis térképen, majd felszólították az Activisiont, hogy távolítsák el.

A Korán az iszlám legfőbb vallási szövege, és a muszlimok Isten szent szavának tekintik. Mint ilyen, szent, és a használatát mindig alapos vizsgálatnak vetik alá. A Call of Duty fejlesztői az új Vanguard címben a Koránra tettek utalásokat, és egy zombis térképen

a szent könyv lapjai foltosak és szétszórva hevernek a padlón.

Számos játékos felszólította a fejlesztőket, hogy magyarázzák meg, és orvosolják a „tiszteletlen” helyzetet.

Számos felhasználó közvetlenül megjelölte a játék fejlesztőit, és megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a Koránt padlódíszként használják.

Még a híres szivárogtató, Tom Henderson is felszólalt az ügyben, és azt mondta, hogy a fejlesztők tudtára adja a problémát.

A Dexertóhoz eljuttatott közleményében az Activision bocsánatot kért az érzéketlen ábrázolásért, és közölte, hogy azóta eltávolították a játékból.

„A Call of Duty mindenki számára készült” – áll a közleményben. „A múlt héten tévedésből a muszlim közösségre nézve érzéketlen tartalom került a játékba, amelyet azóta eltávolítottunk a játékból. Soha nem lett volna szabad úgy megjelennie a játékban, ahogyan megjelent. Mélységesen elnézést kérünk. Azonnali belső lépéseket teszünk a helyzet kezelésére, hogy a jövőben megelőzzük az ilyen eseteket”.

Az eredeti tweetre reagálva többen is „tiszteletlenségnek” nevezték a helyzetet. Az egyik felhasználó így magyarázta:

„Ez tiszteletlenség, Isten szent szavai a földön vérrel, mintha semmit nem számítana”.

A közvéleményt sajnos nem találtam meg, de úgy tűnik, a probléma végül megoldódott.

Mit gondoltok a történtekről?

https://leet.hu/?s=%22rx+6600%22&post_type=product

×