Ezzel a technológiával egyetlen másodperc alatt bárkiből 3D-s hologramot lehet csinálni valós időben, csak néhány kamera és egy nagyobbacska zöld háttér kell hozzá.

A 8i nevű alapvetően hologramos fejlesztésekkel foglalkozó vállalat egy teljesen új módszert mutatott be, mellyel tulajdonképpen megreformálhatja a 3D-s hologram-technológia felhasználási módját.

A vállalat bemutatta a legújabb képalkotási módszerét, amellyel valós időben képesek élő személyekről hologramot készíteni szinte bármilyen eszközre. Ez korábban ilyen formában egyáltalán nem volt lehetséges, sőt, valódi személyek hologramos megjelenítése is több napos munkába telt. Most teljesen valós időben, tehát élő felvételben képesek bárkiről hologramot készíteni egyetlen másodperc alatt.

A technológia nagyjából úgy működik, ahogyan azt sejthetjük. Van egy nagyobb green screennel körülvett stúdió, amelybe besétálva számos, több szögben elhelyezett kamera rögzíti az ott álló személyt és mozdulatait, majd a 8i rendszere a másodperc töredéke alatt alakítja 3D-s képpé.

A legjobb ebben az, hogy nem csak a renderelési időt rövidítették le napokkal, sőt hetekkel, hanem egyben streamelhető méretűre is tömöríti a videót. Ez pedig azt jelenti, hogy böngészőben, tableten, telefonon, VR és AR eszközökön egyaránt képesek lehetünk a megjelenítésére és a 3D-s hologram körbejárására úgy, hogy a kép, amit látunk az valós időben történik.

A vállalat nem titkoltan a 3D-s tartalomfogyasztást, koncertezése, vásárlást, oktatást, otthoni sportot, munkát és az élet számos egyéb területét reformálná meg ezzel a technológiával, amire valljuk be, meg is van az esélyük. Ehhez mondjuk később majd az is kellhet, hogy a módszer zöld háttér nélkül is működőképes legyen, de erre még várnunk kell egy picit.

 

×