Egészen elképesztő, hogy mekkora munkát beleölt a Rockstar abba, hogy ilyen formában láthassuk újra a régi kedvenceinket.

Amikor a Rockstar hosszas pletykálódást követően végül bejelentette a kult-klasszikus GTA részek felújított kiadásait, akkor őszintén szólva néhány apró tuningot leszámítva nagy változtatásokra nem számítottam. Aztán jött a bemutató előzetes és a parkettán koppant hatalmasat az állam, ugyanis egy közel remake szintű felújításra pont nem számítottam.

Soha nem nézett még ki ilyen csodásan a neonfényben pompázó Vice City, de CJ is rendesen formába jött, az idén 20. éves GTAIII szürke metropoliszáról már nem is beszélve. A Rockstar nem csak a karaktereket cserélte le – pontosabban dolgozta át modernné, hanem teljesen, szinte az alapjaitól újította fel Liberty és Vice City, na meg a régi, de mindig ismerős San Andreas utcáit.

Minden annyira új, de mégis olyan ismerős

A város látképe teljesen megújult. De nem ám csak úgy felületesen, hanem tényleg teljesen. Az épületek természetesen pontosan ott vannak, ahol anno is voltak, csak éppen rájuk sem lehet ismerni.

A tükröződések – legyen szó az eső áztatta aszfaltról, egy pocsolyáról, vagy a járművek felületéről – egyszerűen lenyűgözőek. A teljesen lecserélt környezeti elemek hihetetlen élettel töltik meg a több mint 10 éves játékokat, amire a fény és az időjárási hatások csak rátesznek egy jókora lapáttal.

Sokan negatívumként a karaktermodelleket emlegetik fel, melyek szerintük már „túlságosan rajzfilmszerűek” lettek. Nos, sokat lehet ezen lamentálni, azt azonban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztők a régi GTA-kban is rajzfilmes modellekkel dolgoztak, ugyanis a nagy nyílt világ oltárán ezt a kompromisszumot kellett megkötniük. Az első GTA, amiben már a valósághűbb karakterek voltak, a GTA IV volt, de még itt is megfigyelhető a korábbi részekre jellemző ábrázolási mód.

De nem is jártatom tovább az írókámat, inkább nézzétek meg az alábbi összehasonlító videókat, melyeken minden apró különbséget és részletet alaposan megcsodálhattok.

 

 

A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition november 11-én jelenik meg Xbox konzolokra, PS4 és 5-re, Nintendo Switchre és PC-re. A GTAIII a december 7-től megtalálható lesz a PS Now, a San Andreas pedig megjelenéskor az Xbox Game Pass kínálatában.

https://leet.hu/termek/glorious-pc-gaming-race-model-d-wireless-matt/

×