Az Epic következő heti ingyenes játékára különösen ajánlott lecsapni, ugyanis nem csak irányíthatjuk Magyarországot, hanem akár megváltoztathatjuk a történelmét is.

Az Epic Games e heti ingyenes játékával minden bizonnyal nagyon sokáig el fogunk tudni szórakozni, a következő héten azonban egy olyan stratégiai játékot kapunk ajándékul, mellyel tulajdonképpen a végtelenségig lehetne újrázni.

Ez a kiválóság pedig nem más, mint az Európa történelmét feldolgozó Europa Universalis IV, ami a grand strategy műfajának egyik legmeghatározóbb darabja. Ebben a játékban Európa egy meghatározott történelmi időszakába ugorhatunk fejest, de nagyon nem akárhogy: ha ügyesek vagyunk, akkor teljesen megváltoztathatjuk az általunk ismert történéseket.

Szeptember 30 és október 7 között az Europa Universalis IV lesz ingyenes.

Legalábbis 1821-ig bezárólag, ugyanis addig tart a történet, melyet közel 400 éven keresztül, 1444-től kezdődően alakíthatunk kedvünkre. De ne legyenek kétségeink, ez egy történelmileg pontos és hiteles szimuláció, ami valós helyzeteket mutat be a játékosnak, ezért könnyen olyan helyzetben találhatjuk magunkat, amiben ugyanúgy, vagy hasonlóan döntenénk, mint az akkori vezetés.

A magyarok istenére!

 

A történelem ezen szakaszában bizony a magyarok is fontos szerepet töltöttek be Európa életének alakulásában. Sőt, számunkra is nagyon fontos időszak ez, hiszen ekkortájt emelkedett fel a Hunyadi-család is, ami azt jelenti, hogy akár Mátyás királyunk szerepét is magunkra ölthetjük. Ahogyan felvehetjük a kesztyűt a törökökkel szemben, egyesíthetjük a több részre szakadt országot, ahogyan a Habsburg-család körmére is ránézhetünk.

Egy mondattal: ha úgy akarjuk, teljesen megváltoztathatjuk Magyarország történelmét.

 

De arra is tökéletes, hogy megismerjük a valós eseményeket, akár a saját, akár más nemzet történelmével kapcsolatban. Ezért pedig úgy gondolom, hogy nem csak a téma és a stílus iránt rajongók számára lehet nem csak egy remek, hanem kifejezetten hasznos szórakozás az Europa Universalis.

A játékot jövőhéten, szeptember 30-tól adhatjátok hozzá teljesen ingyen az Epic Games Store-os játéktáratokhoz, amire egy héten keresztül lesz lehetőségetek. Amit különösen ajánlott is megtenni.

×