Úgy tűnik, hogy az Apple VS Epic pernek még nincs vége, ráadásul a bírósági ítélet ellenére az Apple még mindig nem enged.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, az Apple vs Epic per érdekes fordulóponthoz érkezett. A bíróság ugyanis kimondta, hogy az Apple-nek igenis engedélyeznie kell, hogy a fejlesztők saját fizetési metódust alkalmazzanak a szolgáltatásaikban. A csata azonban még nem zárult le teljesen, sőt

akár több évig is tarthat, míg a Fortnite visszatérhet az App Store-ba.

Ahogy arról a CNN beszámolt, az Apple él a jogaival és egyelőre nem engedi vissza az Epicet a rendszerébe, miután a múlt héten ez a Fortnite fejlesztője erre kérte.

„Az Apple nem veszi figyelembe a visszaállításra irányuló kérelmeket, amíg a bíróság ítélete jogerőssé nem válik, és nem fellebbezhető” – áll az Apple ügyvédjének levelében, amelynek másolatát az Epic a CNN rendelkezésére bocsátotta.

A lépés tovább fokozza a két cég között hónapok óta tartó bírósági csatát, ami miatt egyre jobban húzódik a Fortnite visszatérése. Egyesek szerint a folyamat még akár 5 évig is eltarthat. Bár nemrég a bíróság kimondta, hogy az Apple nem tilthatja le az alkalmazásfejlesztőknek, hogy App Store-on kívüli fizetést tegyenek lehetővé, a cégnek joga van ahhoz, hogy ne jelentesse meg a Fortnite-ot a szolgáltatásban.

Az Apple tavaly augusztusban távolította el először a Fortnite-ot az App Store-ból, mert az Epic megsértette az alkalmazáson belüli fizetésekre vonatkozó szabályokat. Ebből indult ki a per. Az Apple akkor azt állította, hogy visszaengedik a Fortnite-ot, ha az Epic betartja a feltételeket. Nos, most hogy a bíróság döntött, ők betartották, a Fortnite viszont sehol.

Az Apple hazudott – fogalmazott Tim Sweeney vezérigazgató, aki hozzátette, hogy folytatják a küzdelmet.

Úgy tűnik, nem kapnak jó hírt azok, akik Apple készüléken szeretnének Fortnite-ozni. Talán még évekig kell várni arra, hogy ez megvalósuljon. Szomorú.

×