Nem érdemes lemaradni az Apple szeptember 14-i eseményéről, ahol sok izgalmas újdonság mellett végre leránthatják a leplet az iPhone 13-ról is.

Az Apple mostanság nem él különösebben jó napokat, hiszen néhány fejlesztő nemrég perelte be a vállalatot 59 ezer milliárd forintra, míg egy másik, sokkal fontosabb pert kvázi elvesztettek az Epic ellen, mindezeken túl pedig egészen súlyos vádakat fogalmazott meg a céggel szemben egy vezető fejlesztőjük. Ha mindez pedig még nem volna éppen elegendő, akkor még az iPhone 14 tervezett kinézete is kiszivárgott.

A megpróbáltatásokkal teli napok után azonban jöhet a fellélegzés, ugyanis szeptember 14-én tervezik bemutatni az iPhone-ok legújabb üdvöskéjét, az iPhone 13-at.

A készülékről korábban már szállingóztak az infók, ami alapján azért olyan sok külső változást nem eszközölnek rajta, egy téren viszont áttörő lehet a piacon. Elméletben ugyanis ez lehet az első olyan mainstream mobil, amelyik képes a műholdas kommunikációra.

Állítólag bitang erős lesz, óriási tárhellyel

Mivel minden évben kapunk egy új telefont, sokan nem nagyon érzik magukat ösztönözve arra, hogy azonnal az újra váltsanak, inkább várnak még egy-két évet, vagyis addig, míg a teljesítménybeli különbség ténylegesen tettenérhető nem lesz. Ezúttal azonban másként lehet, mivel a kiszivárgott infók alapján a 13 észrevehetően jobb lesz az elődjénél.

A szivárogtatók tudni vélik, hogy az új készülék akkumulátora jobb lesz, legalábbis az 5G képes Pro modelleknél mindenképp, de elméletileg mindegyik az új A15-ös chipet kapja a motorháztető alá. Erről a Tron and Clien szivárogtató már teszteket is elvégzett (elméletileg), és arra jutott,

hogy a készülő A-sorozatú chip 13,7 százalékkal gyorsabb, mint a jelenlegi A14-es.

A Manhattan 3.1 GPU teljesítményvizsgálóval végzett első tesztek során az A15 198 FPS-t ért el, ehhez képest az A14 „csak” 170,7-et. Sőt, ezeket az eredményeket összevetették a közelgő Samsung Exynos 2200 AMD mRDNA chip számaival is, melyek szinte megegyeznek az A14-es teljesítményével. Mindez azt jelenti, hogy az új iPhone 13 ezen a téren erősebb lesz, mint az Androidos vetélytársai.

Az iPhone 13 alapmodellek minden bizonnyal kevesebb változással jönnek a 12-höz képest, a Pro modellek viszont komoly ugrást jelenthetnek. Ha igazak a pletykák, akkor nem csak a műholdas kommunikációra lesz képes, hanem az 5G-vel is kompatibilis lesz, továbbá 120 Hz-es LTPO kijelzőt is kaphat, és a kameraszenzorokon is frissítenek. Sőt, Ming-Chi Kuo Apple-szekértő szerint sokkal nagyobb tárhellyel is rendelkezhetnek, a Pro Max például 1 TB-os változatban is kapható lesz, míg az alapmodellek 128 GB-os háttértárral rendelkezhetnek.

Nem érdemes tehát lemaradni a szeptember 14-i Apple eseményről, ahol minden fontos információt meg fogunk tudni az új telefonokról, melyek mellett sok más izgalmas bejelentésre is számíthatunk.

via – Mysmatrprice, 9to5Mac

https://leet.hu/shop/back2school/

×