Mindig van pár hős, amelyik a többit bőven lekörözi akár minden téren is, de ez sosem jó a játékosok és a profi liga számára sem.

A profi League of Legends szezon után három hős emelkedett a játék többi karaktere fölé, mint a legfnépszerűbb választások a csapatok között világszerte – legalábbis ezen a nyáron. A gol.gg szerint Lee Sin, Leona és Viego volt a három legtöbbet választott bajnok a profi csapatok körében a 2021-es nyári spliten.

Lee Sin áll az élen 1459 lejátszott mérkőzéssel minden régióban és ligában. Eközben Leona 1367, míg Viego 1250 mérkőzéssel áll a 2021-es világbajnoksághoz közeledve. A Ruined Kingnek van a második legmagasabb pick-ban aránya a világon 78 százalékkal, mivel jelenleg ő az ötödik legtöbbet tiltott bajnok is az esportban. Gondolom ezért kellet az a sok Viego nerf.

Jelenleg ezek a hősök mind nagyon „jól érezték magukat” a metában, köszönhetően a rugalmasságnak és az általános erőnek, amit a különböző csapatösszeállítások számára nyújtanak. Mindannyian viszonylag tankosak, miközben rengeteg engage-potenciállal rendelkeznek.

Lee Sin

Lee Sin elég nagy veszélyt jelenthet a megfelelő kezekben. Amellett, hogy leginkább a jungle-ben játszott, a solo sávokon is otthonra lelt az elmúlt szezonban, lehetővé téve a csapatok számára, hogy többféle összetételt és stílust építsenek fel. A vak szerzetes nagyszerű playmaker az ultimate képességével, miközben viszonylag sokáig életben tud maradni a beépített gyógyításával és a Goredrinkerrel való jelenlegi build-útjával.

Leona

Leona évek óta az egyik legmeghatározóbb bajnok. És idén is hozza a játék legmegbízhatóbb engage eszközeit. Az E-Q kombinációjával könnyen ki tud választani és le tud zárni egy célpontot a csapata számára, míg egy jól elhelyezett ultimate elkábíthat egy egész ellenséges csapatot, hogy egy győztes harcot indítson.

Viego

Végül Viego egy teljesen új mechanikát hozott a játékba Sovereign’s Domination passzívjával, amely lehetővé teszi számára, hogy megszállja az ellenséges bajnokokat. Kitje nagyszerű engage eszközt ad neki a Spectral Maw-val, és a Harrowed Path képességével gyors tempóban is képes barangolni.

Meglepően sokáig képes élni egy csapatharcban, és ahogy azt már sok profi játékban láthattuk, csak egy resetre van szüksége a passzívján, és máris átrohant az ellenséges csapaton.

Sok rajongó kíváncsian várja, hogy a 11.18-as vagy a 11.19-es patch megváltoztatja-e egyes csapatok draftprioritását a Worlds közeledtével, különösen, hogy Lee Sin és Viego nerfet kap és rengeteg bajnokot buffolnak az év legnagyobb League-tornája előtt.

Mit gondoltok, változtatni kéne ezeken a bajnokokon, vagy a többi buffolásával jobb eredményt érhetnek el?

https://leet.hu/shop/back2school/

borítókép: dotesports

×