Könnyen kihasználhatják az ártatlan felhasználókat.

Kétségtelen, hogy a mostani szituáció a videókártyák árával kapcsolatban az átlag felhasználók számára rengeteg bosszúsággal jár. Néhányan már hosszú hónapok óta várnak arra, hogy kézhez kapják MSRP (a gyártó által bejelentett, eredeti ár) áron a kártyáikat, míg a türelmetlenebb felhasználóknak komoly felárat kell fizetni a VGA-kért.

Úgy tűnik már a webshopokban sem feltétlenül bízhat meg az ember!

A videocardz weboldalán egy igazán szomorú történetet olvashattunk arról, hogy mennyire aljas módon képesek kihasználni még a boltok is a jelenlegi piaci helyzetet.

A pár napja kiküldött levél

A történet főszereplője, az Instalki.pl egyik szerkesztője, Jan Domański még 2020 novemberében adta le rendelését egy RTX 3070 (non-LHR) kártyára. Már akkoriban is eléggé akadozott a szállítmányozás, így az X-kom cég felajánlotta a vásárlóknak a pénzbeli visszatérítést. Jan úgy döntött, hogy ő inkább megvárná a kártyát, akkor is, ha hosszú hónapokba telik a megérkezésére. Pár nappal ezelőtt ismételten kapott egy emailt a bolttól, hogy a non-LHR 3070 helyett egy újabb szériás, LHR kártyát kaphat. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, hiszen játék közben ez nem befolyásol semmit, azonban az X-kom egy 3060-as modellt említ a levelében, mely egy jelentősebb gyengébb konstrukció. A cég azzal próbálta hitegetni, hogy azonos erejűek, de ezzel még egy kevésbé tájékozott felhasználót is elég nehezen lehetne átverni.

Jelenleg a teljes pénzvisszafizetésen és az X-kom által felajánlott 3060-as modellen kívül nincs is más alternatíva Jan számára, aki már tavaly novemberben kifizette a 3070 teljes árát. Úgy tűnik már a webshopok is aljas módon kezdik kihasználni a jelenlegi piaci helyzetet. Reméljük mások sem hitték el a cég fenti, hamis állítását.

Update: Időközben az X-kom is válaszolt a videocardz kérdéseire a fentebblinkelt bejegyzésben, de nem igazán adtak meggyőző válaszokat. 

https://leet.hu/shop/back2school/

×