A bíztató nyár eleji adatok után hamar érkezett a pofon.

A német 3DCenter weboldala hónapról hónapra összegyűjti a Németországban kapható videókártyák árait akár több modellre lebontva is. A különösen fájó április és május után kellemes javulást tapasztalhattunk a nyár beköszöntével, de úgy tűnik, hogy ennek ismét búcsút mondhatunk.

Máris emelkedésnek indultak az árak!

Enyhe emelkedést tapasztalhatunk

Szerencsére nem olyan kiugróak az értékek, mint amelyeket tavasszal olvashattunk le, de sajnos a csökkenő tendencia eddig tartott. A piros vonallal az AMD kártyák, míg zöld vonallal az NVIDIA kártyák árainak változását olvashatjuk ki. A zöld gyártó oldaláról a 3060, 3060 Ti, 3070, 3080 és 3090 szériák árait figyelték, míg a vörös óriás felhozatalából a 6700 XT, 6800 (XT) és 6900 XT kártyák kerültek górcső alá.

Az olyan modellek, mint a nem is olyan rég bevezetett 3070 Ti, 3080 Ti vagy épp 6600XT árait még egyelőre nem számítják bele a teljes összképbe. Pár nappal ezelőtt ráadásul az is napvilágra került, hogy a középkategóriás NVIDIA kártyákból egyre kevesebb darabot tud szállítani a gyártó, mely tovább ronthatja majd a következő statisztikát. A felhasználóknak az MSRP árhoz képest átlagosan 164 (AMD) és 159 (NVIDIA) százalékos áron kell megvenniük a kívánt kártyákat. 

Forrás: videocardz

https://leet.hu/shop/back2school/

×