Egy Riot alkalmazott Redditen válaszolt a VGU-k kérdése kapcsán.

Időnként szükség van egy-egy bajnok VGU (vizuális és játékmenet) frissítésére. Ez lehet azért szükséges, mert a bajnok kinézete már nem illik az új és érkező bajnokok és skinek mellé. Illetve azért is, mert a játékmenet túl egyszerű, vagy szimplán nem izgalmas.  Ezek a változtatások nagyon nehezek a különböző bajnokok számára.

Idén Dr. Mundo került a kések alá. A képességei mellett az összes skinjét, splash artját átdolgozták, és mint ahogy feljebb is megemlítettem, nem egyszerűek ezek a változtatások. Már láthattunk olyan, hogy egy VGU által érkezett képességváltoztatások nem tetszett a rajongóknak.

Bryan ‘RiotAxes’ Salvatore vezető bajnokdizájner választ adott néhány kérdésre és javaslatra.

A felvetés az volt, hogy növelni kellene az évente megjelenő VGU-k számát. Ám a válaszában elmagyarázta, hogy bár a fejlesztők nem „utálják” az átdolgozásokat, vannak olyan problémák, amelyek korlátozzák, hogy egyszerre hány VGU-t tudnak reálisan kezelni.

 

Az első ezek közül a fejlesztő szerint az, hogy „a bajnokok main játékosai között lemorzsolódást okozhatnak”, mivel „még egy kisebb változtatás is arra készteti a bajnok néhány játékosát, hogy egy másik hőst válasszon” – ez kulcsfontosságú aggodalom, mivel számos LoL játékos hajlamos egyetlen, preferált bajnokhoz ragaszkodni.

Salvatore szerint, bár egy jól kivitelezett VGU „valami klassz játéklehetőséget” adhat a játékosoknak, de azt is jelenti, hogy valami, amivel a játékosok korábban szívesen játszottak, az a folyamat során eltávolításra kerül.

A stúdió másik aggálya, hogy a VGU-k „sokkal költségesebbek, mint egy új bajnok az összes skin frissítése miatt”, mivel a költségek nagyrészt az átdolgozások művészeti oldalát érintik.

A fejlesztő azzal zárta, hogy bár a csapat szeretne több VGU-t kiadni, mint idén, „az arány nem valószínű, hogy a közeljövőben jelentősen emelkedni fog”. Tehát, bár mindig izgalmas dolog látni, hogy egy bajnok teljes átdolgozást kap, nem úgy hangzik, hogy a következő években a VGU-k számának emelkedésére számíthatunk.

Mellesleg a következő bajnok aki a VGU-t kapja, az Udyr lesz. Ha érdekelnek a tervek és egy kis játékmenet ízelítő, akkor ITT találjátok.

https://leet.hu/shop/back2school/

×