A mouz NXT alig több mint két hónapja látta meg a napvilágot, most összegeztük, hogy miként jutott el a csapat egy ekkora sikerig.

Kora reggel már beszámoltunk arról, hogy a mouz NXT együttese nyerte a WePlay Academy League első szezonját (részletek ITT). Ezzel 45 ezer dollár ütötte a markukat, a verseny presztízsértékéről már nem is beszélve. A WePlay Esports által szervezett esemény július közepén indult, most pedig egy magyar srác is ott állhatott a kijevi színpadon, a győztes csapat egyik tagjaként.

Na de hogyan jutottunk el idáig?

A versenyre a legnagyobb esport szervezetek fiókcsapatai kaptak meghívást, összesen nyolcan mérték össze erejüket. Köztük volt a mouz NXT is, amely május végén szerződtette első játékosát, Torzsás „torzsi” Ádámot. Őt június 14-én az Izako Boars-tól érkező két lengyel, Kamil „siuhy” Szkaradek és Hubert „szejn” Światły követte. Június 18-én pedig Jon „JDC” De Castro-val, Dorian „xertioN” Berman-nal és az edző Dennis „sycrone” Nielsennel lett teljes a csapat.

 

A csapat a Relog Media nyárközepi versenyén, a Pinnacle Cup II során debütált, ahol egyből meg is mutatták, hogy mire képesek. A Play-In szakaszban előbb BO1-ben a GamerLegion, majd BO3-ban a Spirit Academy ellen is nyerni tudtak. De – az Entropiq, a Lyngby Vikings és a Young Ninjas legyőzésével – a svájci rendszeres csoportkörön is átverekedték magukat. Végül a rájátszásban a CPH Flames állta útjukat, de torzsiék ott is tisztesen helytálltak, így a 9-12. helyen zárták a 30 résztvevős tornát.

A WePlay verseny

A WePlay július 7-én robbantotta a bombát, mégpedig azzal, hogy 100 ezer dolláros eseményt szervez, kizárólag akadémia csapatoknak. Erre nyolc csapat, köztük az ekkor már a világranglista 54. helyéig jutó mouz NXT is meghívást kapott. A siuhy által vezényelt együttes az online csoportkörben tizenegy győzelemig és három vereségig jutott, ezzel megnyerték az alapszakaszt. Végül az első helyen jutottak tovább az Ukrajna fővárosában rendezett négyes döntőre.

A péntektől vasárnapig tartó kijevi esemény a LAN-ra visszatérés egyik zászlóshajója lett és a WePlay által nyújtott minőségre nem is lehetett panasz. A szervezést, a közvetítést, a vizuális megjelenést, a környezetet és gyakorlatilag mindent egyhangúan dicsérni tudtak a CS:GO közösség tagjai. Sokan máris egy WePlay Major-re áhítoznak.

A mouz NXT offline körülmények között sem remegett meg: a nyitómérkőzésen 2:0-ra nyertek a BIG Academy ellen. És bár három meccspontról kikaptak a Young Ninjas ellen, de alsó ágon – a Fnatic Rising 2:1-es legyőzésével – kiharcolták a nagydöntőt. Jöhetett ellenfélként újra a svéd együttes, torzsiék pedig revansot is vettek a felső ági kudarcért. Hiába volt a Young Ninjas-nak egy map előnye, a mouz NXT mindhárom lejátszott pályát megnyerte. Sorrendben 16:2-re, 16:11-re és 16:9-re.

 

Torzsi, a döntő MVP-je

Hazánk büszkesége, torzsi az esemény egészén nagyszerűen játszott és alaposan kivette részét a mouz NXT végső győzelméből. A fináléban 70 killig jutott, emellett csak 34-szer halt meg, továbbá 96.6-os ADR-t és 1.60-as összesített ratinget szerzett.

 

A magyar játékos Twitteren egyenesen élete legszebb időszakának nevezte az elmúlt néhány hetet, hozzátéve, hogy imádja ezt a csapatot és alig várja, hogy újra találkozhassanak. Alaposan megdicsérte még a WePlay stábját is, szerinte az elszállásolástól elkezdve, a szervezésen át, egészen a színpadi körülményekig, minden tökéletes volt.

A csapat győzelme pedig feltette az i-re a pontot, bízzunk benne, hogy torzsi és a mouz NXT mielőbb újra hasonló sikerekben részesülhet majd!


https://leet.hu/shop/back2school/

×