Valóban kezdenie kéne valamit a dühből kilépegetőkkel a Ubisoftnak? Néhány operátor használatára komoly hatással van a jelenség.

A rage quit jelenség talán minden játékban jellemző, legyen az online multiplayer vagy single játék. Néha a játék képes annyira felidegesíteni, hogy egyszer jobban látjuk, ha most azonnal kilépünk. A jelenség persze különösen jellemző a Rainbow Six: Siege-ben is, főleg a játék számtalan igazságtalansága miatt. Ezzel viszont alapjaiban rombolják a játékélményt, amit valahogyan kezelnie kéne a fejlesztőknek.

A kilépés miatti időbüntetés csak félmegoldás?

mohdd

Amikor dühből kilépünk egy R6S meccsből, azzal nem csak cserben hagyjuk a csapatot, de kevesebben is lesznek, amin bizony néha rankok mennek el. A rage quit leginkább Quick meccseken jellemző, hiszen ott nincs büntetés, nem múlik rajta rank. Ugyanakkor sajnos rankeden is előfordul, jellemzően azért is, hogy szándékosan hozzák hátrányos helyzetbe a csapatot. Ahogy a csalók ellen is, úgy a Ubisoft is próbál tenni a kilépegetők ellen, legutóbb például szigorították a kilépegetők büntetését.

A rage quit egyébként különösen nagy hatással lehet az olyan operátorokra, mint Caveira. Az alábbi videóban például azt látjuk, hogy Caveira bár képes használni a kihallgató képességét, de a knockolt ellenfél azonnal kilép. Így egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy megkapja a killt.

Of all the things I want them to fix in the game this one is very high on my list you should get the kill when people leave mid Interrogation not just the Intel. from Rainbow6

 

Megoldás?

Természetesen a játékosok sokat beszélgettek a kommentekben arról, hogy hogyan is lehetne kezelni a kilépők helyzetét, függetlenül attól, hogy rankeden, unrankeden büntetést kapnak.

  • Az egyik probléma, hogy miután valaki kilép a játékból, a karaktere egyszerűen eltűnik, így ahogy a fenti példa is mutatja, bár ki lehet hallgatni, a kill nincs meg. Az egyik megoldás talán az lenne, hogy a kilépők karaktermodellje még egy darabig megmarad.
  • A másik megoldás talán az lehet, hogy a kilépegető játékosokat a rendszer aktívabban tölti fel más játékosokkal. Ez ugye lehetetlen ranked és unranked mérkőzéseken, de talán át kéne gondolni, miután sok ember rankja a 3v5 helyzetek miatt megy el.

Te hogyan oldanád meg, hogy a kilépők miatt ne kerüljön hátrányba a csapat?
https://leet.hu/shop/back2school/

Borítókép: Trix

×