A Rainbow Six: Siege – Operation North Star indulásával a kilépő és AFK játékosok büntetésének mértéke is nő. Nem fogunk jól járni…

Ami a Rainbow Six: Siege meccseket illeti, régóta küzdünk egy komoly problémával. A kilépő játékosok rendre megnehezítik a dolgunkat. Míg a Quick play meccseken a rendszer berak nekünk mást, ez nem igaz a Ranked/Unranked mérkőzésekre. A Ubisoft régóta próbál megoldást találni a problémára, így korábban már bevezették a büntetéses rendszert. A legutóbbi Operation North Star frissítésben ezen szigorítottak.

Nem járunk mostantól jól, ha kilépegetünk a Ranked/Unranked meccsekből.

Ahogy arról a hivatalos Patch Notes-ban is olvashatunk, a Ranked/Unranked meccsekből történő kilépés miatt a következő büntetésekben részesülünk.

  • A büntetés mostantól 60 perc, 2 óra, 24 óra vagy 48 óra az ismétlődés mértékétől függően. Ez azt jelenti, hogy ha kilépünk egy meccsből (bármi miatt), és rövid időn belül nem térünk vissza, 60 percig nem léphetünk be Ranked/Unranked meccsbe. Ha az ezt követő 7 napban szintén kilépünk, a büntetés mértéke nő. Már 2 óra lesz a ban, aztán 24 óra és 48 óra.
  • A büntetés fokozása korábban 48 órán belül újraindult. Vagyis eddig 48 óra elteltével kilépés után ismét a legkisebb büntetést kaptuk. Ez most megváltozott. Mostantól 7 nap a cooldown, vagyis 7 napig folyamatosan fokozódik a kilépés miatti büntetés mértéke. Csak utána indul újra a büntetésfokozás.
  • A büntetés alatti Renown csökkentés végig érvényben van. Vagyis míg bannolva vagyunk, a Quick és egyéb játékmódokban is fele annyi Renownt gyűjthetünk.
  • Mindez vonatkozik azokra is, akiket AKF miatt dob ki a rendszer.

Ez tehát azt jelenti, hogy sokkal komolyabb büntetést és eltiltást kapnak mostantól azok, akik előszeretettel lépegetnek ki meccsekből csak úgy. Mondjuk azért, mert meghaltak, vagy nem tetszik nekik az eredmény. Ez egyrészt nagyon jó hír, másrészt veszélyes is. Sajnos azonban néha a játékosok önhibájukon kívül lépnek ki, például szerverproblémák, vagy internetproblémák miatt. A Ubisoft lehetőséget ad arra, hogy 1-2 percen belül visszatérjünk a meccsebe, ellenkező esetben jön a ban.

Mit gondoltok a büntetés mértékének növeléséről?

https://leet.hu/?s=chibi&post_type=product

×