A Samsung őrületesen sok pénzt fektet a félvezetőgyártás mellett a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinák gártásába is.

A Samsung az egyik legnagyobb dél-koreai, és a világ egyik vezető technológiai vállalata, aminek sok más iparági szereplőhöz hasonlóan farkasszemet néz a chiphiánnyal. A hiány egyik oka, hogy a koronavírus-járvány miatt a legtöbb gyártó félgőzzel tud működni, ha működik egyáltalán, de a tajwani gyártóknak a szárazság is komoly problémákat okozott.

A Samsung ezért úgy döntött, hogy az elkövetkező három évben 205 milliárd dollárra megnövelni a chipgyártásba és biotechnológiába fektetett pénzét (180 ezermilliárd wonról 204 ezermilliárd wonra nő) – írja a Wall Street Journalt szemléző HVG.

A vállalat indoklása sokakat nem fog meglepni: meg akarják előzni a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.-t a chipgyártásban, ami jelenleg a világ legnagyobb félfezetőgyártója,

illetve nagyobb szerepet akarnak maguknak a vakcinagyártásban is.

A Samsung ambíciói azért is indokoltak, mert a szerényebb beruházásokkal számoló Intelről sokan azt gondolják, hogy hamarosan a dél-koreai vállalat fejére nő. Az amerikai gyártó ugyanis azon morfondírozgat, hogy 30 milliárd dollár fejében felvásárolja a GlobalFoundries félvezetőgyártó vállalatot.

Továbbá a Samsung Biologics pár hónappal ezelőtt egyezett meg az mRNA technológiát alkalmazó Modernával a koreai gyártásról is.

https://leet.hu/shop/back2school/

×