A Call of Duty és a Battlefield franchise évtizedek óta heves csatákat vív az év multiplayer játéka címért. Te melyik mellett teszed le a voksod?

Mi lesz, ha a Battlefield 2042 idén nagyobb lesz, mint a Call Of Duty: Vanguard és a Warzone? Az EA már évek óta erről álmodik, és mivel a COD eléggé el van foglalva azzal, hogy visszatérjen a második világháborús környezethez, ez azt jelentheti, hogy a Battlefield lesz az első számú többjátékos katonai lövöldözős játék?

Az EA már utalt rá, hogy a Warzone lefejezésére pályázik, de a Call Of Duty legyűrése nem lesz egy egyszerű manőver. Bár van pár trükk az EA/DICE tarsolyában, azt még nem tudni, hogy elég lesz-e ahhoz, hogy a COD rajongók elpártoljanak a Warzone-tól és a Vanguardtól.

Battlefield vagy Call of Duty?

A Microsoft és a Sony helyett inkább azt mondanám, hogy a Battlefield és a Call Of Duty a legjobb példa arra, hogy két közeli rivális sakkban tartja egymást. A Call Of Duty a Warzone sikere után nem tündökölt nagyon, míg a másik oldalon a Battlefield nem tudta megúszni a savazást az olyan színvonal alatti játék miatt, mint a Battlefield 5.

Így most mindkét oldalnak oda kell tennie magát, de legfőképp a Battlefield 2042-nek. A Battlefield 5 2018. november 20-án jött ki, szóval volt közel három évük – legjobb esetben is 2 évük -, hogy egy „tökéletes” játékot hozzanak nekünk.

 

Ami a COD-ot illeti, nos a Warzone még mindig hatalmas sikert arat, főleg egy „ingyenes”  játékhoz képest – amit a számok is alátámasztanak. De ez nem azt jelenti, hogy elfecsérelhetik a Vanguardot, illetve a Warzone-t. Hiszen nemrég több profi is otthagyta a játékot a rengeteg csaló miatt.

Szóval, ha az Activision tartja magát az ígéreteihez, és kordában tudja tartani a csalókat, még mindig hatalmas esélye lehet a játék még legalább 2-3 évnyi futtatásához.

 

Egy másik hátránya a Battlefield 2042-nek az a húzós ár, míg a Warzone ingyenesen játszható. – Igen a Vanguardért is kell fizetni, de szerintem a Warzone mindig is a toppon marad. Persze a Hazard Zone elméletileg ingyenes lesz, nem tudni, hogy valóban siker lesz-e belőle. Lehetséges, hogy gyorsan a megunják az igazi Battlefield rajongók, mint anno a Battlefield 5 Battle Royale játékmódját.

Nos, én személyesen mind a két játékot megvásárolom PC-re, mert majdnem minden játék megvan mindkét oldalról és kihagyhatatlannak tűnik a Battlefield 2042. A Call of Duty: Vanguardot viszont azért szerzem be, mert a WWII kimaradt a sorozatból és jó balansz lehet a két játék között, mivel teljesen más korszakban játszódnak.

És most itt a nagy kérdésem feléd.

Megveszed a Battlefield 2042-t, vagy a Call of Duty: Vanguardot?

Esetleg mindkét játékot kipróbálod, vagy egyszerűen most nem költesz egyikre sem, míg nem tudod megéri e?

PollMaker

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/
képforrás: diehardGG

×