Eddig is tudtuk, hogy a CoD egy pénznyomtató gépezet, de őszintén nem gondoltam volna, hogy a Warzone ilyen szintű bevételeket hoz.

Bár sok Warzone-játékos az utóbbi időben csalódott a játék hacker-problémája miatt, ami arra kényszerítette a top streamereket, hogy más játékokkal, például az Apex Legendsszel próbálkozzanak. Ez viszont úgy tűnik, hogy ez nem befolyásolja az free-to-play Battle Royale cím bevételeit.

A Warzone naponta több mint 5,2 millió dollárt kaszál a NetBet új kutatása szerint. Az kb. 15.5 milliárd Ft.

A jelentés szerint a Warzone a legnagyobb mértékű növekedést produkálta. 196 százalékkal növelte bevételeit, beleértve a fizikai (a Modern Warfare-t is beleértve) és a digitális vásárlásokat is. Az elmúlt 12 hónapban állítólag 1,91 milliárd dollárt termelt.

Ami a konzolos alapú játékokat illeti, a Warzone jelenleg messze a legjövedelmezőbb játék. Az Activision FPS-e a NetBet szerint átlagosan 3633 dollárt (Kb. 1.000.000 Ft) termel percenként. A következő legjövedelmezőbb cím az EA FIFA 20, amely percenként 2054 dollárt (Kb. 620.000 Ft) hoz, a harmadik helyen pedig a Grand Theft Auto V áll 1733 dolláros (Kb. 520.000 Ft) percenkénti bevételével.

Nem szabad megfeledkezni a Call of Duty: Black Ops Cold Warról sem, a franchise legújabb fővonalbeli darabjáról, amely 2020 novemberében jelent meg. A legújabb Black Ops cím a NetBet adatai szerint még mindig 1289 dolláros percenkénti bevételt és a megjelenés óta összesen mintegy 678 millió dollárt termelt.

A NetBet tanulmánya nem említette a hasonló battle royale címek, mint az Apex vagy a Fortnite bevételeit. De a számok nem hazudnak arról, hogy a Warzone még mindig rengeteg pénzt hoz az Activisionnek.

Nos, ennyit kaszál rajtunk az Activision. Ez a pénz természetesen nem tiszta haszon, de belegondolni is durva, hogy ez mennyi pénz.

https://leet.hu/termekek/pc/pc-komplett-gepek-konfiguraciok/

×