A Konami most részletesen bemutatja, hogy mire kell számítanunk az eFootball játékmenetében, ami a korábbi PES-ekkel ellentétben már az Unreal Engine 4-et használja.

Az FIFA-sorozat legnagyobb vetélytársának számító Pro Evolution Soccer már 21 éve próbál szüntelen az EA pénznyomtatójának a nyomába érni, ami idén a teljes revolúciónak köszönhetően akár még sikerülhet is.

Igaz, már az előző PES-t is már eFootballnak becézgették, a 22. etappal azonban végérvényesen is levedli magáról a korábbi nevét, és már csak eFootball lesz. A változás nem csak ebben állapodik meg, ugyanis azt is tudjuk, hogy a szimulátorosabb focis játék teljesen ingyenes lesz, sőt, az őszi megjelenésekor még mikrotranzakciókat sem fog tartalmazni.

Mondjuk nem is lesz egy teljes játék, a Konami ugyanis külön megjegyezte, hogy először sokkal inkább hasonlít majd egy demóra, amit folyamatosan fognak egyre több tartalommal feltölteni. Az ingyenesség mindenképpen az eFootball mellett szól, a kérdés viszont adott: elég lesz-e?

Ezt majd csak a megjelenés utáni időszakban fogjuk tudni megmondani (úgy egy évvel később), mindenesetre a fejlesztők mindent elkövetnek azért, hogy legalább rápróbáljanak a Fifából kiábrándultak. Még a régi motort is lecserélték az Unreal Engine 4-re, amitől nem csak szebb lesz, de másképp is fog működni mint az elődei.

Ezeket a változtatásokat most egy játékmenet videóban is bemutatják nekünk, amiből azért néhány rutinosnak lejöhet, hogy ugyan még mindig ugyanaz a szimulátorosabb élményben lesz részük, de egy csomó dolgot átvettek a Fifától.

Ilyen például a taktikus védekezés, a megelőző szerelés, elméletben sokkal gördülékenyebbül és gyorsabban fogunk tudni cselezni is, még nagyobb hangsúlyt kapnak a gyors kontrák, és hangsúlyos lesz a test-test elleni harc is. Ez utóbbi azért is lesz különösen érdekes, mert elvileg a szabályzaton is változtattak, így egynéhány belépőt és lökdösődést nem fognak befújni – ami határozottabb védekezésekhez vezethet, ez pedig mindenképpen egy piros pont.

Eközben a taktikus gondolkozásról és a tervezésről sem feledkeztek meg, ezért az eFootballban minden eddiginél mélyebb lehetőségeink lesznek a csapatunk testreszabásában. Az alábbi 6 perces játékmenet bemutatóban minden újdonságot láthattok menet közben:

Mit gondolsz, a látottak alapján ezekkel a változtatásokkal végre felveheti a kesztyűt az eFootball a Fifával szemben?

×