2022 lesz a fordulat éve? Soha nem volt még ennyire közel a Konami által fejlesztett PES széria ahhoz, hogy végre lenyomja a FIFA-t.

Elképesztő sebességre váltott a Konami, szinte kettesével jelentik be a brutális erősségű újításokat a jövő évi PES kapcsán. Mostanra már tudjuk, hogy kukába dobják az eddigi Pro Evolution Soccer nevet, és helyette egy sokkal hivatalosabbra váltanak. A széria neve a következő résztől eFootball lesz, ami lássuk be, szinte már a FIFA nevével egyenlő erősségű, ha egy laikus ránéz a két elnevezésre.

Ezen kívül újdonság még, hogy az eddigi motort a rengeteg játék által használt Unreal Engine 4-re cserélik, ami az előzetes információk alapján jelentős javulást hoz majd a sorozatnak.

És hogy ne álljon meg az újdonságok hulláma, még a Free to Play modellt is belengették.

Ez röviden annyit tesz, hogy a játék maga teljesen ingyenesen lesz elérhető. Fizikai változata ennek megfelelően nem is lesz, kizárólag digitális formában dobják piacra. Ahogy azonban azt már megszokhattuk, ha egy játék ingyenes, akkor a bevételt mikrotranzakciókból igyekszik behozni a cég. Lootboxok, Battle Passok, Premium tagság és még sorolhatnánk a lehetőségeket, amikkel az ingyen kiadott játékok visszahozzák a költségeket.

Kivéve az eFootball, ahol induláskor a fejlesztők mindent ingyenesen biztosítanak majd a játékosok számára.

Elmondásuk szerint azért döntöttek így, hogy a játék minél előbb elkészülhessen, és a rajongók rászabadulhassanak az új részre. Később persze tervezik majd a mikrotranzakciók bevezetését, de csak ha már úgy érzik, kellő minőségű játékot tettek le ahhoz az asztalra, hogy elkezdhessenek pénzt is kérni egyes extrákért.

Igazán ritka fejlesztői hozzáállás, ami könnyen nagyfokú szimpátiát ébreszthet majd a Lootboxok miatt hőbörgő FIFA játékosokban. Ennyi változtatással a Konaminak jó esélyei lehetnek, hogy az eFootball végre komolyan megszorongassa a FIFA-t.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×