Az Activision megtette az első lépést a csalók és a fióklopások ellen, de remélhetőleg itt nem áll meg az ígért harc a hackerek ellen.

A lopott Warzone fiókok árúsítói a hírek szerint kezdenek kifogyni a készletből, az Activision új fiókbiztonsági védelemnek köszönhetően – írja a Motherboard. Mint sok más online játékban, az értékes Warzone-fiókok megszerzése és továbbértékesítése körül is underground piac forog. Nem ritka, hogy a kívánatos kozmetikumokkal ellátott fiókok akár 300 dollárért is elkelnek. Ez nagyjából 90 ezer forint.

A Motherboard szerint a rendkívül ritka damascus fegyverskinekkel rendelkező fiókok akár 2000 dollárért (600 ezer forint) is elkelhetnek.

Ám úgy tűnik, a fiókok biztonságára vonatkozó szigorúbb korlátozások egyre nehezebbé tették a fiókok ellopását és továbbértékesítését – többek között egy captcha rendszerrel, amely lassítja a feltört jelszavakkal történő automatikus fióklopást, és jobb nyomkövető rendszerekkel, amelyekkel levadászhatók az úgynevezett fiókfarmok.

A Motherboard által vizsgált egyik Discord-szerver bejelentése arra utal, hogy a hackerek a meglévő fiókok feloldása felé kezdenek fordulni unlocking tools segítségével ahelyett, hogy az ellopott fiókokat egyenesen eladnák.

A különböző csaló oldalak sokszor használnak szűkkörű discord szervereket.

„Mivel a biztonsági intézkedések változása miatt a fiókok szűkösek, mostantól különféle feloldási szolgáltatásokat kínálunk. Röviden: segítünk feloldani nagyjából bármit a [Modern Warfare / Cold War] játékban” – jelentette be egy viszonteladó állítólag a Discordon.

Különösen keresettek voltak a már nem elérhető kozmetikumokat tartalmazó régebbi fiókok (például az egyik vitatott Roze skin). Ám amikor megkérdezték, hogy mikor jönnek vissza ezek a „régi fiókok”, az egyik eladó így válaszolt: „soha”. A személyes fiók feloldása minden kozmetikummal, egyesek számára talán jobban hangzik, mintha teljesen új fiókkal kellene játszani. Ez azonban azzal a plusz kockázattal jár, hogy az Activision felfedezi a játékos tevékenységet, és végleges kitiltást kaphat.

A Warzone-t hónapok óta csalási járvány sújtja, a „silent” aimbotoktól, wallhackektől és egyebektől. Maga a fiókeladás sem szűnt meg teljesen, de legalább egy kicsit nehezebb lesz a hackerek számára, hogy ellopják és továbbadják a Warzone-fiókokat.

Röviden tömören, kevesebb eladó fiók lesz, amin csalhatnak, mivel egy régebbi fiók kevesebb eséllyel kap shadowbant.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

borítókép: Dysmo

×