Egy Warzone körben lassan több csaló lesz, mint tisztességes játékos. Úgy tűnik, hogy már célozniuk sem nagyon kell, csak futnak és ölnek.

A Warzone csalók csak fejlődnek és fejlődnek, az újdonságnak számító cheat-típusok szép lassan teret hódítanak, a YouTube-on és a játék subredditjén pedig itt-ott felbukkannak bemutatók arról, hogy mit is művelnek.

Az egyik csalás Silent Aim néven fut és lehetővé teszi, hogy a csaló úgy ölje meg az ellenfelét, hogy nem is kell célozni rá.

Ez a csalásfajta már a Call of Duty 2 óta jelen van. Később elérte a Call of Duty 4-gyet is, amit a saját bőrömön is tapasztaltam. Ez a CoD 4 bukását jelentette, mivel hetek alatt ellepte a játékot ez a fajta csalás. A public játékokban szinte lehetetlen volt úgy játszani, hogy nem találkoztál valakivel, aki Silent Aimet használt.

 

Ahogy a Reddit-felhasználó, notbilbo az alábbi videóban rámutat, a Silent Aimet használó csalóknak még csak nem is kell célozniuk, hogy tökéletesen „pontosak” legyenek.

Hacker vs The Ground – You don’t even need to aim at people anymore from CODWarzone

De miért „jobb” mint a sima aimbot?

A Silent Aim fő előnye a hagyományos Warzone aimbotokhoz képest a „könnyű használat”. Könnyebb elrejteni, ha a fegyvered nem mesterségesen a célpont fejére ránt, így a megfelelő beállításokkal akár a kedvenc streamerünk is nyugodtan használhat egy ilyen fajta csalást.

Itt egy másik példa erre a fajta csalásra, és ha jól megnézzük, teljesen más irányba lőtt a csaló, de még így is megölte a zuhanó játékost.

I was looking at my phone, and I was greeted with the most confusing hacks I’ve ever seen. from CODWarzone

De mit csinál az Activison a csalók ellen?

Ami a csalás elleni erőfeszítéseket illeti, az Activision továbbra is a játékot megtörő hackek folyamatosan frissülő arzenáljával szemben játszik. Májusban megtudtuk, hogy az Activision a játék megjelenése óta több mint 500 000 fiókot tiltott le csalás miatt. Ez első ránézésre a csalók valószínűsíthető összlétszámának jelentős része. De a valóságban valószínűleg több ezer olyan visszaesőről van szó, akik új fiókkal térnek vissza a játékhoz, hogy újra csaljanak.

Legutóbbi információk szerint a legnépszerűbb csalások képesek meghamisítani a felhasználó hardverazonosítóját. Így az Activision nem tud tartósabb hardveres tiltást kiszabni a gépükre. Így amikor bannolják őket, valószínűleg négy-öt másik fiókjuk van a hátsó zsebükben.

Remélhetőleg minél hamarabb észbe kapnak a fejlesztők, és a csalások problémájára összpontosítanak. Ha nem sikerül minél hamarabb orvosolni a problémát, a játékosok három mód reagálhatnak. Elkezdenek ők is csalni, ami több csaláshoz vezethet, megpróbálnak „élni” a csalókkal és elfogadni, hogy sajnos ez van, vagy abbahagyni a játékot és új szórakozás után nézni.

Ti találkoztatok már hasonló csalással?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×