A világ első Vaják tematikájú „kalandparkja” valójában már 6 éve működik, azonban csak mostantól működhetnek hivatalosan – köszönhetően a CD Projekt RED támogatásának.

Nincs olyan rajongó a Föld kerekén, aki nem képzelte volna már bele magát legalább egyszer a The Witcher világába, azt tervezgetvén, hogyan vadászik brukszára, strigára, déllidércre, lesire vagy valami más szörnyűségre.

Néha egy-egy vállalkozó szellemű a Mondocon alkalmából szokott is készíteni magának valamilyen ötletes és mutatós Witcher ihletésű jelmezt, de ezen túl sajnos már nem terjed nagyon a szerepjáték. Pedig mekkora ötlet lenne egy beöltözős-szerepjátékozós Disney-féle Star Wars Starcruiser-élmény, csak űrhajók és fénykardok helyett mondjuk vaják kastély és ezüstkardok lennének a kellékek?

Nos, ilyen bizony létezik, méghozzá nem is olyan messze innen Lengyelországban. A vaják kalandpark, vagyis a The Witcher School immár hat éve működik, melyet Lengyelország különböző atmoszferikus kastélyaiban és a körülötte terülő erdőségekben rendeznek meg. Itt viszont nem csupán a látványosságot, hanem ténylegesen valódi kalandot is kínál, ugyanis azok, akik befizetnek rá, egy velőkig ható igazi The Witcher történetet kapnak, melyben ők lehetnek a főszereplők.

Eddig viszont amolyan „nem hivatalos” esemény volt, ami mostanra változott meg, a szervezők ugyanis büszkén számoltak be róla, hogy a CD Projekt RED támogatását is megszerezték.

Mindez annyit jelent – a hivatalossá váláson túl, hogy a továbbiakban várhatóan nagyobb büdzséből rendezhetik meg az eseményeket, melyek így sokkal látványosabbak és kidolgozottabbak lesznek az eddigieknél, sőt, konkrét történetszálakat emelhetnek majd át a játékokból – és várhatóan Andrzej Sapkowski könyveiből is.

 

Otthont az újonc vajákoknak három napon keresztül egy The Witcher mintára berendezett kastély ad (eseményenként változó), ahol találkozhatunk Yenneferrel és Vesemirrel, flörtölhetünk Filippa Eilharttal, de beszélgethetünk magával Ríviai Geralttal is. A vajákok kiképzését természetesen szintén itt kezdik meg, amihez minden résztvevő teljes felszerelést kap – kezdve a ruhától egészen az ikonikus kardokig és mágikus talizmánokig.

Miután a kiképzéssel végeztünk, kezdődhet a szörnyvadászat, amiből a szervezők szerint lesz bőséggel – az eddig megrendezett 32 kaland során például már 2030 lényt legyőztek a vajákok.

Kép: Witcherschool.com

Mindennek természetesen ára is van, mondjuk nem annyira fájdalmas mint a Disney árszabása a Galactic Starcruiserre. Egy személyre 2250 zlotyit, vagyis olyan 160.000 forintot kell kifizetni – ez persze különböző csomagok választásával (deluxe, történelmi apartman stb.) valamivel drágább is lehet – ebben természetesen benne van a teljes ellátás és a felszerelés költsége is.

A szervezők 2021. őszére eddig három eseményt tűztek ki, amire már lehet is foglalni, de nem árt sietni, ugyanis rohamtempóban fogynak a jegyek, melyek két kastélyba (Moszna és Czocha) szólnak.

A felnőtt-szerepjátékos kaland egészen lenyűgöző, és ugyan néhol emellett is akadnak beöltözős szerepjátékok – akár kitalált, akár történelmi ihletésűek -, őszintén szólva még nem igazán láttam olyan nagyívűt és profit, mint amilyet a The Witcher School nyújt. A jegyek ára többeknek sajnos soknak tűnhet, de egy ilyen életre szóló élményhez képest abszolút reális.

Ha érdekel a valódi The Witcher kaland, akkor érdemes ellátogatni az esemény hivatalos oldalára, ahol minden részletes infót és ismertetőt elérhetsz, illetve ha kedvet kaptál, akkor foglalhatsz is.

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×