Amikor bemutatták, minden rajongó maga alá piszkított, viszont ahhoz, hogy egy ilyen fénykard közelébe kerülhessünk sokat, nagyon sokat kell fizetni. Vagy meg is csinálhatjuk hátul a sufniban.

Néhány hónappal ezelőtt a Disney tulajdonképpen valóra váltotta szinte minden rajongó nedves álmát, amikor bemutatták a Star Wars Galactic Starcruiser részeként díszelgő, a valódihoz megszólalásig hasonlító ön be- és kihúzós fénykardot. Jó, jó, kiberkristály nem lesz benne, ahogyan nagyobbacska állatokat sem fogunk tudni a gulyáslevesbe aprítani, de kinézetre jelenleg ez áll a legközelebb ahhoz, amiről sokan gyerekkorunk óta álmodozunk.

Üröm az örömben, hogy ezt először egy jó ideig csak azok láthatják majd személyesen, akik befizetnek a közel sem olcsó, már emlegetett Galactic Starcruiser hotelszerű élményre, ahol egyetlen éjszaka két főre 350.000 forintba fog kóstálni. És még így sem garantált, hogy kézbe vehető, vagy megvásárolható lesz, ami valljuk be, még tovább emel az értékén.

Persze aligha valószínű, hogy a Disney sokáig fog ülni a koncepción, így személy szerint biztosra veszem, hogy idővel, de kereskedelmi forgalomba fogja hozni. Az viszont szintén nem lesz egy olcsó mulatság. Viszont, ha valaki érzi magában az erőt, akkor még a Disney bejelentése előtt kiszivárgott szabadalmi képei alapján „simán” össze tud magának rakni egyet.

A fénykard tulajdonképpen egy motorikusan működő önbehúzós világítós mérőszalag, ami hangot ad ki. Legalábbis a koncepciójában és a működési elvében, a anyaghasználat viszont már egy neccesebb kérdés. Pontosan nem tudom, hogy milyen anyagból készül a Disney-féle kard – azon túl, hogy a markolat egy 1:1 replika, de a középen található feltekerhető világító ledet két oldalról egy-egy átlátszó, szintén felcsavarható keményebb borítás védi. Ez a borítás az, ami a „penge” végét jelentő kalapot gombnyomásra kitolja a markolatból.

Nagyjából így:

És a teljes szabadalom:

Elég speciális egy kütyü, szóval nagy eséllyel keveseknek sikerülhet ténylegesen megépíteni, mindenesetre nem tűnik egy lehetetlen feladatnak. Az viszont fontos, hogy mivel egy jogilag levédett dologról van szó, ha sikerül is ilyeneket kreálnia valakinek, azt semmiképp sem árulhatja, az egeres cég ügyvédei ugyanis gyorsan akcióba lendülnének.

Viszont, ha valaki látni szeretné az eredetit, akkor nincs más dolga, csak befizetni a Star Wars Galactic Starcruiser-re, és egy életre szóló élmény mellett ezt is alaposan szemügyre veheti. A Disney World újdonsága valamikor 2022-ben debütál, és pont most kapott egy elég menő előzetes is.

https://www.youtube.com/watch?v=D0e8v2G6Lzo

A fenti rövid videó pedig a Walt Disney Imagineering rövid bemutatójában volt látható:

 

via – Gizmondo, The Verge

https://leet.hu/?s=cyberpunk&post_type=product

×