Nem elég, hogy nehéz hozzájutni, de valaki annyira szerencsétlen, hogy egyetlen este alatt két PlayStation 5 konzolt veszített el.

Bár mi is beszámoltunk róla, hogy a PlayStation 5 az utóbbi idők egyik legkelendőbb konzolja, valószínűleg még több fogyna belőle, amennyiben valóban széles körben elérhető lenne. Sok helyen, köztük Magyarországon is érezhető a készlethiány, bár azért vannak olyan szerencsések, akiknek jut egy-egy darab. Képzeld el, hogy veszel egy PS5-öt, hazaviszed, kipróbálod, játszol. Mi baj történhet?

Íme Yawran, a legvalószínűtlenebb és legszerencsétlenebb gamer-katasztrófadíj nyertese.

Történt ugyanis, hogy a férfi magának is és feleségének is vásárolt egy PS5 konzolt, hogy még az se történhessen meg, hogy esetleg mindketten mással akarnak játszani. Ám egyik nap hatalmas vihar támadt a környéken, villámlás is volt. Ki mondta, hogy a villám nem csaphat be kétszer ugyanarra a helyre? Sajnos még a túlfeszültség-védelem sem óvta meg a konzolokat a pusztulástól.

„Egyik az enyém, másik a feleségemé. Mindkettő tönkrement a tegnap esti vihar után” – írta.

One for me and one for my wife. Both got bricked by a local thunderstrike yesterday evening ? from playstation

 

Érthető, hogy ezek után más PS5 tulajdonosok is aggódni kezdtek saját konzoljaik biztonsága miatt.

„Ezentúl ha vihar jön, kihúzom a konzolt, nem kockáztathatom, hogy tönkremenjen” – írta egy Reddit felhasználó.

„A PS5-öm csatlakoztatva van egy túlfeszültség-védőhöz/UPS-hez, de ez arra késztet, hogy újragondoljam az egész stratégiát. Minden este erős zivatarok vannak a környéken, biztosan lekapcsolom a PS5-öt” – írta még valaki.

A kommentekből sajnos az derül ki, hogy nem ő volt az egyetlen, aki így járt, miközben minden más készülék rendben van. Mindent összevetve, ez meglehetősen ritka eset, de a viharok idején mindenesetre érdemes lehet lekapcsolni, kihúzni a konzolokat.

https://leet.hu/?s=ICESHARK&post_type=product

×